«مهرداد جهانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ۷۰ دوربین مجهز به سامانه ترددشمار آنلاین در محورهای مواصلاتی استان تردد خودروها را ثبت می کنند، افزود: در آبان ماه سال جاری بیش از ۱۰ میلیون و ۵۹۹ هزار تردد بین استانی (مجموع تردد ورودی به استان و خروجی از استان) در شبکه راههای استان توسط این سامانهها ثبت شده است.
وی ادامه داد: آمار ترددهای وسایل نقلیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد افزایش و همچنین نسبت به مهرماه سال جاری ۲ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی متوسط تردد روزانه بین استانی در آبان ماه را بیش از ۳۴۱ هزار مورد عنوان کرد و ادامه داد: ۲۰ درصد این ترددها مربوط به وسایل نقلیه سنگین بوده است.
جهانی جادههای دارای بیشترین تردد در آبان ماه را به ترتیب، آزادراه ساوه - تهران و بالعکس، اراک - شازند و بلعکس، اراک - سلفچگان و بلعکس برشمرد و خاطرنشان کرد: جادههای دارای بیشترین تردد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز به ترتیب آزادراه ساوه - تهران و بلعکس اراک - شازند و بلعکس و محور اراک - سلفچگان و بلعکس بوده است.
وی با اشاره به سهم مبدأ تردد پلاکهای مشاهده شده در استان مرکزی افزود: بر اساس اطلاعات پلاکهای ثبت شده در دوربینهای پلاک خوان از ابتدا تا انتهای آبان ماه، بیش از یک میلیون و ۸۹۹ هزار خودرو با پلاک یکتا در محورهای برونشهری استان مرکزی رؤیت شده که از این پلاکها تعداد یک میلیون و ۶۵۳ هزار پلاک مربوط به وسایل نقلیه شخصی بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی ادامه داد: میانگین سهم وسایل نقلیه غیربومی در استان از ابتدای آبان ماه ۶۶ درصد از کل وسائل نقلیه مشاهده شده بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد کاهش داشته است.
جهانی با اشاره به ماندگاری وسایل نقلیه در استان در همین ماه گفت: ۱۷۹ هزار وسیله نقلیه (معادل ۱۴ درصد از کل وسایل نقلیه غیربومی مشاهده شده در استان) بین یک تا چهار روز در استان ماندگار بودهاند. در واقع ماندگاری وسیله نقلیه کمتر از یک روز در استان، بیانگر این است که خودروها به صورت عبوری از استان تردد داشتهاند.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات پلاکهای ثبت شده در دوربینهای پلاکخوان در آبان ماه، تعداد ۴۲۷ هزار و ۳۳۸ وسیله نقلیه با پلاک استان مرکزی در سایر استانها مشاهده شده است، یادآور شد: استانهای قم، تهران، اصفهان و همدان بیشترین سهم مقاصد سفر را در استانها داشتهاند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی بیان کرد: تخلف بیش از ۵۰ کیلومتر بر ساعت، تجاوز از سرعت مجاز در این بازه ۴۴ مرتبه توسط وسایل نقلیه تکرار شده که نیازمند توجه ویژه و برخورد جدی از سمت نهادها و مسئولان ذیربط است.
وی با بیان اینکه ۸۷ درصد تخلفات مربوط به وسلیه نقلیه شخصی است، خاطرنشان کرد: بیشترین تخلف سرعت در جادههای قدیم ساوه - تهران، محور اراک - سلفچگان و آزادراه ساوه - تهران رقم خورده است.
۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راههای روستایی تشکیل میدهد.