تهران- ایرنا- وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده در پاسخ به تعلیق مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا از سوی دولت گرجستان و سرکوب خشونت‌آمیز معترضان گرجستانی، شراکت استراتژیک خود با این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری اوکراین اینفو، در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: تصمیم حزب حاکم رویای گرجستان برای تعلیق روند الحاق به اتحادیه اروپا در تضاد با وعده دولت این کشور به مردم گرجستان است.

بیانیه وزارت خارجه آمریکا می‌افزاید: ایالات متحده همچنین سرکوب خشونت‌آمیز معترضان گرجستانی از سوی نیروهای امنیتی این کشور را محکوم می‌کند و از همه طرف‌ها می‌خواهد که از صلح آمیز بودن تظاهرات اطمینان حاصل کنند.

در این بیانیه با اشاره به اینکه اقدامات حزب حاکم رویای گرجستان اصول اساسی معاهده مشارکت استراتژیک با ایالات متحده را در موارد ارزش‌های مشترک، تعهد به دموکراسی و حاکمیت قانون نقض کرده است، آمده است: در نتیجه، آمریکا تا اطلاع ثانوی این معاهده را به حالت تعلیق درآورده است.

به گزارش ایرنا، معترضان گرجستانی شنبه شب در سومین شب متوالی تظاهرات‌ها علیه تصمیم دولت این کشور برای تعلیق مذاکرات در خصوص پیوستن به اتحادیه اروپا در سراسر این کشور تجمع کردند و پارلمان را در تفلیس به آتش کشیدند.

مخالفان نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان تاکنون چندین بار با برگزاری تظاهرات‌های گسترده در تفلیس خواستار برگزاری دوباره انتخابات پارلمانی در این کشور شده‌اند.

حزب حاکم «رویای گرجی» با کسب حدود ۵۴ درصد از آرا درانتخابات پارلمانی گرجستان (که در روز ۲۶ اکتبر / پنجم آبان برگزار شد) به پیروزی رسید اما در پی اعتراضات اپوزیسیون به نحوه برگزاری رای‌گیری و نتایج آن، سالومه زورابیشویلی رئیس جمهور این کشور خواستار تظاهرات مردم در خیابان‌ها شد.

زورابیشویلی رئیس جمهور گرجستان که از متحدان سابق رویای گرجی و منتقد فعلی این حزب است، اعلام کرد که نتایج انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسد.

وی مدعی «عملیات ویژه روسیه» در ارتباط با انتخابات گرجستان شد اما مشخص نیست که آیا منظور وی از این اظهارات دخالت مستقیم روسیه در انتخابات است یا خیر.

زورابیشویلی از مردم گرجستان خواست که در اعتراض به نتایج انتخابات در تلفیس پایتخت این کشور تظاهرات کرده و به «دنیا اعلام کنند که نتایج این انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسند.»

«ائتلاف تغییر» نیز که متشکل از چهار حزب اپوزیسیون غربگراست، گفت که نتیجه انتخابات را نمی‌پذیرد. برخی اعضای این ائتلاف خواستار تحریم پارلمان جدید و حضور اعتراضی هواداران خود در خیابان‌ها شدند.