به گزارش خبرنگار ایرنا، در استان فارس پروژههای مختلفی با هدف توسعه و تقویت روستاها در حال اجراست؛ پروژههایی که روند اجرایی آنها هر هفته موردبازدید و بررسی مسئولان قرار میگیرد؛ برخی از آنها به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند و برخی هنوز در مراحل عملیاتی به سر میبرند.
تأمین سه هزار و ۱۰۰ متر مربع زمین با کاربری درمانی در روستای کدنج شهرستان شیراز
یکی از این پروژهها، تأمین سه هزار و ۱۰۰ متر مربع زمین با کاربری درمانی در روستای کدنج شهرستان شیراز است؛ در روزهای اخیر با هدف محرومیتزدایی و توسعه روستایی، کارشناسان ونقشهبرداران بنیادمسکن شیراز میخکوبی و تحویل سه هزار و ۱۰۰متر مربع زمین با کاربری درمانی و بهداشتی را انجام دادند؛ این زمین به صورت رایگان به نماینده علوم پزشکی شهرستان شیراز در اراضی روستای کدنج تحویل داده شد.
مدیر بنیاد مسکن شیراز در این باره گفت: تأمین زمین برای ارائه خدمات عمومی و عام المنفعه و موضوع رصد و پایش بهداشت و درمان و ادامه خدمات به روستاییان از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ روستای کدنج از جمله مناطقی است که نیاز به احداث این درمانگاه و مرکز بهداشت دارد و تأمین زمین آن از سوی بنیاد مسکن انجام شده است.
محسن ابراهیمی که معتقد است توسعه بهداشت و درمان در روستاها از جمله مواردی است که با اولویت باید دنبال شود افزود: بنیاد مسکن در بسیاری از روستاها زمینه ساز تأمین زمین مناسب و افزایش این خدمات بوده است.
رایزنی برای صدور اسناد اماکن ورزشی در شهرستان رستم
در روزهای اخیر همچنین نشست مشترک بنیاد مسکن، اداره ورزش جوانان، منابع طبیعی، شهرداری مصیری، اوقاف و اداره ثبت در خصوص صدور سند اماکن ورزشی در شهرستان رستم برگزار شد.
سرپرست بنیاد مسکن شهرستان رستم در این نشست که با حضور معاون سیاسی فرمانداری رستم در محل فرمانداری برگزار شد برخی از وظایف و اقدامات برای صدور مالکیت اماکن عمومی و مسکونی را توضیح داد.
محمد رسول حاصلی در این باره گفت: بعضی اماکن ورزشی این شهرستان در روستاها تنها فضاهای تجمعات آن روستا هستند؛ این موضوع در دستورالعمل تنظیم شده که با رعایت هزینههای نگهداری، زمینه استفاده از فعالیتهای فرهنگی در این اماکن هم مهیا شود.
به گفته او صدور اسناد مالکیت برای ورزشگاهها و اماکن ورزشی اقدامی برای تثبیت مالکیت این اماکن و استفاده از سایر جنبهها و کارکردهای فرهنگی و اجتماعی این اماکن است تا مردم مجموعه استفاده ورزشی و تجمعاتشان را از این اماکن ببرند.
سرپرست بنیاد مسکن شهرستان رستم اضافه کرد: در بسیاری از مناطق شهری و روستایی دسترسی وجود ندارد و این فضاها در روستاها و شهرهای کوچک واقع شده و مشخص نبود سند مالکیت در اختیار چه کسی است؛ بنیاد مسکن با صدور سند مالکیت برای این اماکن اقدامات مؤثری را انجام داده است.
محرومیتزدایی از روستای نارنجون شهرستان رستم
اجرای طرح هادی روستای نارنجون از دیگر اقدامات مهم محرومیتزدایی است که اخیرا توسط متولیان بنیاد مسکن شهرستان رستم پیگیری و دنبال شده است.
سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان رستم در خصوص اجرای این طرح هم گفت: تخصیص اعتبار جهت اجرای طرح هادی روستای نارنجون در کمیته برنامهریزی شهرستان انجام شده و تهیه موافقتنامه و تعیین مشاور در حال پیگیری است.
حاصلی با ارائه گزارشی از روند اجرای طرحهای توسعه در شهرستان رستم اضافه کرد: تا بهمن ماه امسال مشاور توسعه روستای نارنجون مشخص و در سال ۱۴۰۴ این طرح اجرا و کارهای توسعه و عمران این روستا انجام خواهد شد.
او از بازنگری و نقشه برداری پایه طرح هادی در پنج روستای این شهرستان خبر داد و در رابطه با اقدامات عمران روستایی در این شهرستان گفت: در حوزه بهسازی روستاها با صرف اعتباری معادل ۳۵۰ میلیارد ریال در ۳۸ روستای این شهرستان زیرسازی ۱۷هزار و ۵۰۰متر مربع از معابر روستاها انجام شده و با کارگزاری جدول بتنی ۷۵۰مترطول، آسفالت ۱۷۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع، تک لبه ۲۶۰متر، محوطه سازی یک هزار و ۲۰۰ متر مربع و دیوار حائل ۷۰متر مکعب اقدامات قابل توجهی به منظور بهسازی معابر صورت گرفت.
توسعه معابر روستای باغشاد شهرستان استهبان
توسعه معابر و راههای روستای باغشاد از شهرستان استهبان هم از دیگر اقدامات محرومیتزدایی در استان فارس به شمار میرود که اخیراً هم کارشناس واحد فنی و اجرایی بنیاد شهرستان استهبان و دهیار روستای باغشاد در بازدید از معابر این روستا، راهکارهای توسعه روستایی در این منطقه را بررسی کردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در حاشیه این بازدید گفت: طرح آسفالت معابر روستاهای شهرستان استهبان به منظور اجرای طرحهای هادی با مشارکت مردم آغاز شده و نقش بسزایی در توسعه روستایی دارد.
کرامت ابراهیمی ادامه داد: آزاد سازی، زیرسازی و جدولگذاری در این طرحها با مشارکت مردم و دهیاریها انجام میشود و آسفالت معابر روستاها از طریق بنیاد مسکن، اعتبارات دهیاریها و منابع دیگر تأمین و اجرا میشود.
آن طور که ابراهیمی میگوید با توجه به ابلاغ اعتبارات سال ۱۴۰۳ جهت تهیه شرح عملیات بهسازی معابر روستایی از معابر روستای باغشاد بازدید و محور موردنظر جهت اجرای عملیات بهسازی شناسایی شد.
ساماندهی ورودی روستای درب قلعه استهبان
اخیراً همچنین ساماندهی ورودی روستای درب قلعه از توابع بخش مرکزی استهبان کلید خورد؛ این پروژه از ابتدا شامل تک لبه و کانیو و سپس عملیات زیرسازی و آسفالت بوده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در این رابطه گفت: زیرسازی این روستا توسط دهیاری و شورا انجام شده و تاکنون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از محل اعتبارات فروش زمین و توازن با اعتباری معادل، یک میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان هزینه کرده و اقدامات مناسبی برای بهسازی ورودی روستای درب قلعه انجام داده است.
ابراهیمی افزود: هفته آینده با اجرای عملیات آسفالت طرح توسعه ورودی روستا به بهرهبرداری کامل خواهید رسید و توسعه روستایی در مناطق کم برخوردار شهرستان استهبان با همه ظرفیتها ادامه دارد و تداوم خواهد داشت.
او با ارائه گزارشی از پروژههای مشارکتی که با دهیاریها انجام شده گفت: این طرحها در روستاهای محمد آباد با چهار هزار و ۶۰۰ متر مربع، مبارک آباد با ۲هزار و ۹۰۰ متر مربع، بنوان با هفت هزار و ۱۰۰ متر مربع، سهل آباد با هفت هزار و ۲۰۰ متر مربع، ماهفرخان با هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع، دربندان با یک هزار و ۵۰۰ متر مربع و شمسآباد با ۲هزار و ۷۰۰ متر مربع انجام شده است.
بهسازی معابر روستای پل شکسته شهرستان استهبان
از دیگر اقدامات در این شهرستان بازدید از بافت روستای پل شکسته با حضور کارشناسان بنیاد مسکن و مسئولان محلی بود؛ در این بازدید با انتخاب معابر مورد نظر جهت بهسازی توسط بنیاد مسکن، دیگر نهادها از جمله دهیاری و شورای روستای پل شکسته نیز هماهنگیهای لازم را انجام دادند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در حاشیه این بازدید گفت: ۲سال پیش بازنگری طرح هادی روستای پل شکسته انجام شد و امسال به تصویب رسید؛ بدون شک با بهسازی روستا گام مهمی در جهت توسعه و محرومیت زدایی این منطقه رقم خواهد خورد.
او اجرای طرحهای بهسازی و توسعه معابر را یکی از طرحهای زیر بنایی برای افزایش رضایت روستاییان دانست و افزود: باید از همه ظرفیتهای قانونی برای جلوگیری از خالی شدن روستاها از سکنه بهره گیری کرد؛ توسعه معابر روستایی اقدامی برای کاهش مهاجرتها و ایجاد سهم عادلانه در توسعه است.
ابراهیمی همچنین از اجرای پروژههای مشارکتی با دهیاریها از محل قیر رایگان خبر داد و گفت: این طرحها نیز در روستای درب قلعه با چهار هزار و ۶۵۰ متر مربع، باغشاد با چهار هزار متر مربع، دهویه با ۲هزار و ۱۰۰ متر مربع، انجیرک با ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع و آب نارک با ۲هزار و ۴۰۰ مترمربع انجام شده است.
با وجود اقداماتی که هر هفته در حوزه محرومیتزدایی از مناطق مختلف استان فارس انجام میشود اما هنوز هم روستاها و مناطق بسیاری در گوشه گوشه استان هستند که نیاز مبرمی به پیشرفت در عرصههای مختلف و فعالسازی امکانات بیشتر دارند.