یاسوج - ایرنا - سید جواد هادی اصل مستندساز و از فعالان زیست محیطی کهگیلویه وبویراحمد که پاییز امسال در بخش آموزش، برگزیده جایزه همایش ملی فعالان برتر زیست محیطی در تهران شد، معتقد است که برای حفظ میراث طبیعی استان به عنوان بخشی از زاگرس زیبا باید همه مردم و شهروندان و به ویژه جوامع محلی در این امر سهیم شوند.

به گزارش ایرنا، او که با آگاهی بخشی برای نسل آینده و جوامع محلی در کنار تولید مستندهایی که زیبایی های حیات وحش کهگیلویه وبویراحمد را به تصویر می کشد در حفاظت از میراث طبیعی زاگرس سهیم شده به تلاش های فعالان محیط زیست استان از مشارکت در اطفای حریق تا مطالبه گری اشاره و افزود: همه شهروندان برای حفظ گنجینه های طبیعی استان کوشا باشند.

او بر این باور است که فرهنگ‌سازی مهم‌ترین راهکار برای حفاظت از گونه های گیاهی و جانوری حیات وحش است و ساکنان زاگرس زیبا باید با اهمیت گنجینه ارزشمند محیط زیست آشنایی بیشتری داشته باشند.

این مستند ساز که چند سال گذشته تاکنون به صورت رایگان برای آموزش یکهزار و ۵۰۰ نفر از دانش آموزان و جوامع محلی در کهگیلویه وبویراحمد اقدام کرده اعتقاد دارد:هنرمندان هم می‌توانند با استفاده از ابزار قدرتمند خلاقیت خود مانند نقاشی، موسیقی، فیلم و ...، در این زمینه نقش آفرینی کنند.

نیاز به مشارکت خیران

سید جواد هادی اصل که در میان ۹۰ شرکت کننده آثار در هفتمین دوره جایزه دکتر رادمنش( همایش ملی فعالان زیست محیطی) جزو یکی از ۹ برگزیده کشور شده با اشاره به اینکه برخی از مستندسازان گونه های مختلف حیات وحش کشورمان افزون بر عشق به طبیعت نیاز به تجهیزات دارند ادامه داد:خیران نیک اندیش هم می توانند با تامین دوربین های پیشرفته برای مستندسازان جوان دین خود به محیط زیست را ادا کنند.

او که نمونه ای از یک انسان متعهد و هنرمند است که با عشق و علاقه به طبیعت، سال ها تلاش می کند تا زیبایی های آن را به تصویر بکشد بر این باور است که سرمایه گذاران دوستدار طبیعت هم می توانند با فراهم کردن زمینه بهره وری اصولی از طبیعت مانند کشت گیاهان دارویی یا زراعت چوب ضمن کسب درآمد به پیشگیری از تخریب طبیعت از سوی جوامع محلی فقیر کمک کنند.

هادی اصل با بیان اینکه آموزش برای حفاظت از میراث طبیعی جنگل ها و مراتع کهگیلیوه وبویراحمد باید از سنین کودکی و در مدارس ابتدایی آغاز شود ادامه داد: در صورت تدوام آموزش های حافظت از محیط زیست این موضوع برای کودکان نهادینه می شود تا جایی که آنان خودشان نقش مبلغ محیط زیست در خانه را بازی می کنند.

ضرورت آموزش مستمر

وی با یادآوری اینکه خانواده ها با رعایت نکات ساده ای مانند استفاده از کیسه های پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی گام بلندی برای حفظ محیط زیست بر می دارند آموزش های مستمر را کلید کاهش چالش های زیست محیطی دانست.

هادی اصل با بیان اینکه پرهیز از شکار گونه های حیات وحش، بوته چینی گیاهان خوراکی و قاچاق چوب نمونه هایی از اقدام هایی است که به حفظ میراث طبیعی زاگرس کمک می کند تاکید کرد: آموزش حفظ محیط زیست برای جوامع محلی باید به صورت مستمر اجرایی شود.

وی که صبر و حوصله، مهارت، تعهد و تلاش های او، الهام بخش بسیاری از جوانان برای گام نهادن در مسیر حفظ محیط زیست است با یادآوری مساله مهم تعارض میان منافع جوامع محلی کهگیلویه و بویراحمد با حیات وحش تاکید کرد:آموزش همسایه های عرصه های طبیعی استان نیازی است که باید به صورت جدی تری به آن اهتمام شود.

مستندسازی پلنگ ایرانی در قالب فیلم و عکس هنر شهروند مسوولیت پذیر

هادی اصل که مجموعه از تصاویری از پلنگ ایرانی که خود موفق به ثبت آنان شده بود را در قالب کتابی منتشر کرده اعتقاد دارد که این گونه حیات وحش (پلنگ ایرانی) در افسانه ها و قصه های محلی مردم کهگیلویه وبویراحمد جایگاه ویژه ای دارد و در صورت آگاهی بخشی بیشتر می توان به حفظ آن کمک کرد.

حاصل تلاش های ۱۰ ساله هادی اصل، مجموعه ای از تصاویر منحصر به فرد و دیدنی از پلنگ ایرانی است که گویی رازهای کوهستان را در خود نهفته دارد این عکس ها شکوه پلنگ ایرانی را به نمایش می گذارد.

مستندساز جوان و جسور قصه ما، بخش زیادی از عمر خود را دنبال ثبت تصاویر این گربه سان با شکوه کرده گونه حیات وحشی که در کوه های زاگرس با حرکات چابک و پنهان خود، در میان صخره ها و درختان ناپدید می شود کاری بس دشوار و طاقت فرساست.

او با صبر و حوصله ای مثال زدنی، در انتظار لحظه ای ناب می نشیند تا بتواند تصویری از این حیوان مرموز و کمیاب ثبت کند.

هادی اصل که اکنون سرگرم تولید مستند قصه پلنگ است که قرار است در مدت زمان ۷۰ تا ۹۰ دقیقه تولید شود امید دارد تا با پخش این مستند گامی ارزنده برای جلب مشارکت جوامع محلی از پلنگ ایرانی برداشته شده باشد.

سیدجواد هادی اصل که به دلیل تلاش های خستگی ناپذیرش در زمینه حفظ محیط زیست و ثبت تصاویر منحصر به فرد از پلنگ ایرانی، بارها در مجامع ملی مورد تحسین و تجلیل قرار گرفته ابرازامیدواری کرد: تولید این مستند تا پایان سال جاری به پایان برسد.

او بر این باور است که فعالان محیط زیست و شهروندان مطالبه گر برای پیشگیری از ساخت سد در مناطقی که منجر به تخریب محیط زیست می شود در سال های اخیر اقدام های قابل تحسینی داشته اند.