به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد آشوری تازیانی در جلسه علنی روز یکشنبه - ۱۱ آذرماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی درباره بررسی تقاضای استعفای خود از سمت نمایندگی مجلس گفت: در جلسه غیر رسمی مجلس و دولت همه نمایندگان به درک مشترک از مسائل کشور تاکید داشتند.
وی افزود: اقتصاد پایدار و رهایی از واگرایی سبب حضور مرزنشینان در اقتصاد، مدیریت و سایر بخش های کشور خواهد شد از مسائل بسیار مهمی است که باید مورد نظر قرار بگیرد و استان هرمزگان از ظرفیت بالایی برای توسعه در حوزه مرز برخوردار است که توسعه آن در این شرایط به نظرم ضروری است.
وی اظهار داشت: ما مرزدار هستیم و در دوره حضورم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همواره به موضوع پایش مرزها تاکید داشتم.
آشوری با بیان این که ما با دو مخاطره جدی در مرزها مواجه هستیم، گفت: یک مورد طرد اجتماعی یا واگرایی و بحث دیگر توسعه اقتصادی و شهری است و برای رفع این دو مخاطره راهی جز ایجاد مشارکت نداریم.
این نمانده مجلس، استان هرمزگان را یکی از پنج استان حیاتی کشور عنوان کرد و گفت: استان هرمزگان 14جزیره، دو منطقه آزاد و منطقه مهم موکران به صورت مشترک با استان سیستان و بلوچستان را داراست، این استان طولانیترین ساحل کشور را دارد و حدود 150 هزار نفر از کسانی که در خطه جنوب زندگی میکنند سرمایه بیبدیلی هستند که همان مرزها را با ایجاد احساس امنیت سرمایهگذاری سامان بدهند.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس یادآور شد: امروز ما در پیوند با حاکمیت ملی باید نقش خودمان در مرزهای جنوبی کشور، منطقه هشت برنامه ریزی کشور شامل استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد را به درستی ایفا کنیم.
وی یادآور شد: براساس شاخصهایی که شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی برنامه ریزی کشور شکل داده، ظرفیتها و پتانسیلهای استان هرمزگان مبنای ایجاد استقرار در مرزها است، شهر بینالمللی خلیج فارس یکی از شهرهایی است که مصوب شورای عالی شهرسازی با رویکرد ایجاد یک شهر مدرن در مرز است.
آشوری با بیان اینکه در مرزها یک احساس مقایسه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با آن سوی مرزها وجود دارد، گفت: هر اتفاقی که آن سوی مرزها رخ میدهد تاثیر آن در این سوی مرزها قابل مشاهده است و مردم ما احساس واگرایی و محرومیت میکنند که این احساس محرومیت را میتوانیم با ایجاد بسترهای مناسب برطرف کنیم.
آشوری ادامه داد: اگر امروز بنده در این شرایط قرار بگیرم که خواستههای مردم را اجابت کنم به دلیل وفاقی است که رئیس جمهور مبنای دولت خود قرار داده است. گفتمان وفاق میتواند ما را برای عبور از مشکلات و ایجاد یک ظرفیت پویا در جهت رفع مسایل و مشکلات کشور و استانهایی مانند استان هرمزگان که در مرز قرار دارند یاری کنیم.