به گزارش ایرنا، آیتالله «قربانعلی دری نجفآبادی» روز سهشنبه در دیدار با حجتالاسلام «سیدحسن ربانی» نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در اراک، افزود: برای تقویت بهرهوری در کشاورزی باید جایگاه دانش و تحقیقات در این بخش جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: پیوند فعالیتهای بخش کشاورزی با تکنولوژی و دانش روز جهان، در کنار انتخاب بذر صحیح، موجب افزایش تولید محصولات، بهرهوری بیشتر، سود افزونتر و نیز، آسیب کمتر به محیط زیست و منابع طبیعی میشود و کشورهای توسعهیافته سالهاست که به این مسیر ورود کرده و فعالیت کشاورزی را با محوریت دانش و تکنولوژی، بسیار مقرون به صرفه کردهاند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: برای رشد و توسعه بخش کشاورزی در امور دام، باغ، طیور، گندم، گل و گیاه، باید از حالت سنتی گذر کرد و به سمت صنعتی و استفاده از روشهای نوین رفت.
آیتالله دری نجفآبادی اظهار کرد: ظرفیت استان مرکزی در بخش کشاورزی با صنعت این استان برابری میکند و رشد و توسعه این بخش نیازمند برنامهریزی علمی و اصولی است و متولیان امر وظیفه دارند تمام تلاش خود را برای توسعه این بخش بکار بگیرند.
وی با انتقاد از آبیاریهای قرغابی و بارانی، تاکید کرد: اجرای سیستم آبیاری تحت فشار اجتناب ناپذیر است و باید با برنامهریزی و اجرای صحیح آن علاوه بر افزایش سطح زیر کشت، زمینه کاهش مصرف آب در استان و کشور فراهم شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: بخش کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب است و از طرفی هم بیشترین تاثیرپذیری از چالش کمبود آب را خواهد داشت و هرگونه صرفهجویی آب در این بخش با استفاده از روشهای نوین آبیاری میتواند توسعه سایر بخشهای اقتصادی را به دنبال داشته باشد.
آیتالله دری نجفآبادی با تاکید بر مقوله صادرات محصولات کشاورزی نیز گفت: کشاورزی با تکیه بر فعالیت علمی و فناوری، سبب میشود با تولید محصولات مرغوب و مطلوب بازارهای جهانی، درآمد ارزی بیشتری نیز به واسطه صادرات این محصولات نصیب کشورمان شود.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی افزون بر تأمین نیاز داخلی کشور، به شرط رعایت استانداردهای جهانی ظرفیت صادرات هم دارد و باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
امام جمعه اراک تاکید کرد: باید الزامات فنی و تکنولوژی برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی در نظر گرفته شود تا تولید محصولات صادراتمحور مورد توجه فعالان این بخش قرار بگیرد.
آیت الله دری نجف آبادی در ادامه سخنان خود به اجرای صحیح طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور تاکید کرد و گفت: اگر چه اقشار مختلف مردم و تشکلهای مردمی باید در این طرح مشارکت موثر داشته باشند اما وزارت جهاد کشاورزی نقش محوری در این اجرای این طرح دارد که باید به بهترین شکل ممکن نقش خود را ایفا کند.