به گزارش ایرنا، سرقت سیم های مسی در شهرستان های غرب مازندران اکنون به عنوان یک معضل و آسیب های اجتماعی مطرح است که طبق گزارش ها از منابع رسمی، هرسال به طور میانگین مقدار ۹۰ تن سیم مسی شبکه فشار ضعیف هوایی از سوی سارقان به سرقت می رود.
سرقت سیم مسی برق به اعتقاد شهروندان و کارشناسان ذیربط علاوه بر تحمیل خسارت های هنگفت به شرکت توزیع برق و اموال دولتی باعث قطعی برق و نارضایتی شهروندان خواهد شد.
مسوولان نیروی انتظامی این شهرستان ها از شهروندان درخواست می کنند نسبت به تردد بی موقع و دیروقت شبانه افراد مشکوک حساس تر بوده و مراتب از طریق تلفن ۱۱۰ به مرکز فوریت های پلیسی اعلام تا اقدامات لازم از سوی ماموران انجام پذیرد.
استان مازندران دارای ۲ شرکت توزیع برق یکی در شرق استان به مرکزیت ساری و دیگری هم غرب مازندران به مرکزیت نوشهر است، شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران با پوشش ۹ شهرستان، ۲۳ شهر و ۱۲۵۰ روستا عهده دار نگهداری و اصلاح بیش از ۱۴ هزار کیلومتر شبکه بوده و افزون بر آن به بیش از ۷۴۰ هزار مشترک خدمات برقی ارایه میدهد.
به باور کارشناسان امر تبدیل شبکه های مسی به کابل خودنگهدار علاوه بر بهبود کیفیت خدمات و رضایت بیشتر مشترکان، در کاهش سرقت کابل ها در این منطقه گردشگری موثر است.
طبق آمار ارایه شده شرکت توزیع غرب مازندران تاکنون حدود ۵۶ درصد طول شبکه سیمی فشار ضعیف هوایی شهرستان های غرب مازندران به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.
شهرستان های محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر با افزون بر یک میلیون جمعیت ثابت در غرب مازندران واقع شده است که سالانه میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی را پذیرا است.
بنا به اظهارات مدیرعامل شرکت توزیع برق غرب مازندران، چشم انداز اتمام طرح تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار در شهرستان های زیر پوشش این شرکت تا سه سه سال آینده است که با هدف پایداری و اصلاح ساختار شبکه و به منظور ساماندهی و استمرار خدمات دهی به مشترکان و پایداری خطوط برق اجرایی شده است.
در این ارتباط، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران از سرمایه گذاری حدود هشت هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع دولتی بابت تبدیل شبکه سیمی فشار ضعیف به کابل خودنگهدار در این خطه گردشگرپذیر استان خبر داد.
مصطفی بابایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از مجموع این میزان سرمایه گذاری، حدود سه هزار میلیارد ریال آن بابت جایگزینی کابل خود نگهدار به طول حدود ۵۰۰ کیلومتر می شود که هم اکنون در حال انجام است و با توجه به نداشتن مشکل اعتبار برنامه ریزی شده به طول حدود ۸۰۰ کیلومتر هم با سرمایه گذاری حدود پنج هزار میلیارد ریال کابل خودنگهدار خریداری و با انتخاب پیمانکار همین امسال انجام گیرد.
وی تصریح کرد : طرح تبدیل شبکه سیمی فشار ضعیف به کابل خودنگهدار به طول حدود هشت هزار و ۵۹۷ کیلومتر از سال ۱۳۸۸ در امور ۹ گانه توزیع برق غرب مارندران آغاز شده است.
بابایی ادامه داد: در سایه همراهی و همگامی دهیاران و اعضای شوراهای شهر و روستا از آن زمان تاکنون حدود ۵۶ درصد از طول شبکه سیمی فشار ضعیف هوایی منطقه تبدیل به کابل خودنگهدار شده و پیش بینی می شود در ظرف سه سال آینده این طرح به سرانجام برسد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران، حفظ گونه های جانوری، گیاهی، حیات وحش، کاهش هزینه های تمام شده نگهداری از شبکه، پیشگیری از سرقت، کاهش تلفات، افزایش قابلیت اطمینان و تاب آوری شبکه توزیع از جمله مزیت های این طرح معرفی کرد و گفت : این موضوع سال ها است که در اولویت کاری توانیر و شرکت های توزیع برق قرار گرفته است.
استان مازندران دارای ۲ شرکت توزیع برق یکی در شرق استان به مرکزیت ساری و دیگری هم غرب مازندران به مرکزیت نوشهر است
شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران با پوشش ۸ شهرستان، ۲۳ شهر و یک هزار و ۲۵۰ روستا عهده دار نگهداری و اصلاح بیش از ۱۴ هزار کیلومتر شبکه بوده و افزون بر آن به بیش از ۷۴۰ هزار مشترک خدمات برقی ارایه می دهد.