ساری- ایرنا- نیروگاه پرماجرای زباله‌سوز ساری که از زمان کلنگ‌زنی‌اش تا امروز حضور مدیرانی از پنج دولت در آن ثبت شده، صبح امروز نخستین مقصد بازدیدها و بررسی‌های میدانی استاندار جدید مازندران شد تا مهدی یونسی رستمی هفتمین استانداری باشد که پیگیر ساخت و تکمیل این زیرساخت مدیریت پسماند استان می‌شود و اهمیت حل چالش بزرگ پسماند که دیروز مورد تاکید وزیر کشور نیز قرار گرفته بود برجسته‌تر شود.

به گزارش ایرنا، استاندار مازندران صبح امروز -شنبه- نخستین بررسی میدانی‌اش از طرح‌های نیمه‌کاره استان را به نیروگاه پرماجرای زباله‌سوز ساری اختصاص داد. زیرساختی که به نمادی از طرح‌های نیمه‌کاره در مازندران تبدیل شده و دولت چهاردهم، پنجمین دولتی است که تلاش می‌کند آن را به بهره‌برداری برساند.

یونسی رستمی در این بازدید تاکید کرد که با تشکیل ستاد پیگیری ساخت نیروگاه و به‌کارگیری همه امکانات موجود به کمک شهرداری ساری، ۱۰ درصد باقیمانده عملیات اجرایی این نیروگاه زباله‌سوز تا پایان سال جاری اجرا شود و این طرح به بهره‌برداری برسد.

نیروگاه زباله‌سوز ساری به گفته فرماندار مرکز استان اکنون در بخش ابنیه ۹۷ درصد و در بخش تجهیزات ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به پرداخت به موقع اعتبارات، معوقات مالی هم ندارد.

محمدعلی نوبخت که سوم مهر امسال خواستار ورود دستگاه‌های نظارتی به پرونده نیروگاه زباله‌سوز ساری شده بود، چهارشنبه گذشته -هفتم آذر- در نشست کمیته ویژه پیگیری‌های اجرایی و حقوقی نیروگاه زباله‌سوز ساری از تشکیل کمیته اجرایی و حقوقی، برنامه‌ریزی جدید برای تکمیل و بهره‌برداری به موقع از نیروگاه زباله‌سوز با همکاری شهرداری، بسیج سازندگی و شرکت پیمانکار خبر داده بود و از استاندارد جدید مازندران نیز دعوت کرد که نخستین بازدیدش پس از تحویل گرفتن سکان استانداری از نیروگاه زباله‌سوز ساری باشد. یونسی رستمی نیز همین اقدام را در برنامه‌هایش قرار داد و نخستین بازدید رسمی‌اش را به بزرگ‌ترین طرح مدیریت پسماند مازندران اختصاص داد.

البته بازدید استاندار جدید مازندران از نیروگاه زباله‌سوز در نخستین روز کاری بیش از این‌که اقدامی اجرایی باشد، حامل این پیام است که توجه به حوزه مدیریت پسماند در اولویت برنامه‌های این دوره مدیریتی قرار دارد.

نیروگاه زباله‌سوز ساری که از آغاز زمزمه‌های ساخت آن تا امروز ۱۵ سال می‌گذرد، اگرچه طرحی بزرگ و اثرگذار برای مدیریت زباله‌های مرکز مازندران و شهرهای اطراف آن به شمار می‌آید، اما یک جزء از کل ماجرای مدیریت پسماند در مازندران است. معضل بزرگی که اکنون به یک بحران بزرگ در این استان تبدیل شده و حتی وزیر کشور نیز از آن به عنوان مهم‌ترین معضل مازندران یاد کرده است.

اسکندر مومنی دیروز -شنبه- در ابتدای سفر به مازندران و پس از مراسم استقبال مسئولان استان در فرودگاه ساری به معضل پسماند مازندران اشاره کرد و گفت که برخی مسائل اساسی استان مانند مدیریت پسماند در برنامه بررسی‌های دولت قرار دارد.

این موضوع چندی پیش در سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مازندران هم به شکل برجسته‌ای مورد تاکید قرار گرفته بود. شینا انصاری در سفری ۲ روزه که ۱۷ و ۱۸ آبان به مازندران داشت بارها بر لزوم برنامه‌ریزی برای مدیریت اصولی پسماند در مازندران تاکید کرد و وعده داد که حل معضل زباله مازندران را در کارگروه ملی پسماند پیگیری خواهد کرد.

در ادامه این تاکیدهای مسئولان دولت چهاردهم بر حل یا دست‌کم کاهش چالش‌های معضل پسماند استان، گره‌گشایی از این چالش حالا به عنوان اولویت برنامه‌ریزی‌های استاندار جدید مازندران نیز به چشم می‌آید.

یونسی رستمی روز شنبه -۱۰ آذر- در مراسم معارفه‌اش با اشاره به معضل مدیریت پسماند در مازندران گفت: ابرچالش استان را مساله پسماند می‌دانم که قطعا به صورت جدی و با بهره‌مندی از نظر کارشناسان، در پی کاهش این مشکل گام‌های موثری برمی‌دارم.

او نخستین بازدیدش را به نیروگاه زباله‌سوز ساری اختصاص داد تا در ادامه اظهاراتش، به صورت میدانی دست به کار شود و پیگیری‌های لازم را انجام دهد. البته یونسی رستمی نخستین استانداری نیست که از این طرح بازدید می‌کند. در حافظه رسانه‌ای استان بازدیدهای متعدد مسئولان استانی و ملی از این طرح مربوط به مدیریت پسماند مازندران ثبت شده که بخشی از آن‌ها به بازدید استانداران مازندران اختصاص دارد.

از زمان مطرح شدن زمزمه‌های ساخت این نیروگاه در اواخر دهه ۸۰ تا امروز، هفت نفر بر صندلی استانداری مازندران نشسته‌اند، سید علی‌اکبر طاهایی، ربیع فلاح، محمد اسلامی، احمد حسین‌زادگان، سید محمود حسینی‌پور و یوسف نوری، پیش از مهدی یونسی رستمی به عنوان استاندار مازندران پیگیر ساخت این نیروگاه بودند و حالا شاید یونسی رستمی با توجه به نگاه ویژه‌ای که دولت چهاردهم به مساله پسماند مازندران دارد، آخرین استانداری باشد که این طرح در زمان حضور او نیمه‌کاره است.

البته یونسی رستمی برای کاهش چالش‌های ناشی از سوءمدیریت پسماند در مازندران با توجه به تعدد سایت‌های زباله و حجم بالای تولید پسماند در این استان به دلیل شرایط جمعیتی و مسافرپذیری، راه بسیار دشواری در پیش دارد. چالش مهم دیگر او نیز در این حوزه، ماجرای پیچیده و کلاف سردرگم سایت زباله عمارت آمل است.

اظهارات مسئولان مختلف ملی و استانی درباره مدیریت پسماند مازندران طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که تا امروز معضل پسماند در مازندران بر اساس اصول و ضوابط و استاندادرها مدیریت نشد، بلکه از دولتی به دولت دیگر و از استانداری به استاندار دیگر منتقل شد و حالا دولت چهاردهم و استاندار جدید مازندران باید برای خروج از این وضعیت گام بردارند. گامی نخستین و در دسترس‌ترین مرحله ان می‌تواند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری باشد.