دکتر علی یزدانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بررسیهای انجام شده از ابتدای امسال تا کنون، ۳۵۰ نفر دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شدهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۵۷ درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: از مجموع افراد مسموم شده با گاز مونوکسیدکربن ۴۰ درصد آنها مرد، ۵۰ درصد زن و ۱۰ درصد بقیه هم کودکان بودهاند و بیشترین میانگین سنی مسمومیت ها بین ۲۰ تا ۴۰ سال است.
رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خوشبختانه با وجود افزایش موارد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، تعداد فوتیهای ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در این بازه زمانی رشدی نداشته است ولی آمار دقیق این موضوع باید توسط پزشکی قانونی اعلام شود.
خراسان رضوی جزو سه استان با آمار زیاد مسمویت ناشی از گاز مونوکسیدکربن
رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق اعلام سخنگوی سازمان اورژانس کشور در آبان ماه امسال نیز سه استان سمنان، خراسان رضوی و مرکزی بیشترین آمارهای مسمویت ناشی از گاز مونوکسیدکربن را داشتهاند.
یزدانی با تاکید بر جدی گرفتن هشدارهای داده شده در خصوص مسمویتهای ناشی از گاز مونوکسیدکربن افزود: در زمان مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن باید ابتدا در و پنجره باز شود و فرد مسموم به فضای آزاد منتقل شود و اگر سطح هوشیاریاش پایین بود بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.
مرکز اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۶۵ پایگاه عملیاتی شامل ۹۹ پایگاه شهری، ۶۶ پایگاه جادهای و یک پایگاه امداد هوایی، ۱۸۲ دستگاه آمبولانس، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۲۳ دستگاه موتورلانس و مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات با تحت پوشش داشتن ۱۵ شهرستان به صورت شبانه روزی و رایگان در حال ارائه خدمات فوریتهای پزشکی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی است.