شهرکردـ ایرناـ نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با گرامی‌داشت روز جهانی خاک گفت: مردم، مسوولان و گروه‌های مختلف جامعه از اسراف آب و خاک پرهیز کنند چرا که در آموزه‌های دینی به اهمیت خاک و آب اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام سید ابوالحسن فاطمی روز یکشنبه در هفتمین همایش روز جهانی خاک در چهارمحال و بختیاری خاک را محل عبادت و وسیله‌ای برای تقرب به عبادت دانست و افزود: به‌همین علت شیعیان اصرار دارند روی زمین و خاک سجده کنند.

فاطمی به اهمیت خاک و آب نزد خداوند اشاره و تصریح کرد: آب و خاک در آموزه‌های اسلام، مقدس و ارزشمند شمرده شده است و در قرآن به خاک قسم خورده شده که این نشان‌دهنده اهمیت آن‌ها است.

وی یادآور شد: اسراف کردن و مصرف بی‌هوده از جمله برای آب و خاک در دین اسلام نهی شده است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در خصوص نام‌گذاری روز جهانی خاک به جهانیان هشدار داده شده است که نابودی خاک به نیستی بشر منجر می‌شود.

یحیی رمضانی بشر را حلقه مفقوده اکوسیستم آن امروزی اعلام تاکید کرد: ایران با یک درصد از مساحت دنیا اما سه برابر میانگین آسیا و ۲۰ برابر میانگین جهان فرسایش خاک دارد این در حالی است که مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ قانون فرسایش خاک در ایران را تصویب کرد اما آنی قانون هنوز اجرایی نشده است.

رمضانی به وجود ۱۳ اقلیم مختلف در جهان اشاره و تصریح کرد: از این تعداد ۱۱ اقلیم در ایران وجود دارد اما کشور ما ششمین کربن جهان است و در آینده به‌علت جوانی کوهستان‌ها و زمین‌های دارای شیب‌های بسیار تند جزو هفت کشور خشک دنیا خواهد بود.

وی یادآور شد: امیدوار است ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک یعنی برخورد قضایی و جزایی با عاملان و دست‌اندازان به سرقت خاک فعال شود و در همین راستا درخواست می‌شود دستگاه قضا استقرار و احیای دادگاه حفاظت از خاک را در دستور کار قرار دهد.

رمضانی گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری ردیف‌های اعتباری حفاظت و مطالعات خاک را احیا و در این راستا از توان سمن‌ها، مرکز تحقیقات کشاورزی و آبخیزداری و نظام مهندسی کشاورزی بهره‌گیری می‌کند.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان توجه جوانان به استفاده از فناوری‌های نوین کشاورزی در چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و تاکید کرد: فعال‌سازی کمپین‌های آزادی‌بخش حوزه کشاورزی و خاک در استان ضروری است.

وی افزود: تمامی اندیشمندان، پژوهشگران و نخبگان علمی مسائل کشاورزی، آب، خاک، جنگل و مرتع در امور زراعی، باغی و دامی چهارمحال و بختیاری طرح‌های مطالعاتی دارای بازده اقتصادی خود را برای پیگیری اختصاص اعتبار به سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه کنند و در اختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، در هفتمین همایش روز جهانی خاک در چهارمحال و بختیاری از یدالله کاوه، بهروز شکوهی، پیام فروزنده، محمدرضا آقاجانی، سیده صفیه هاشمیان، مرضیه براتی، حمیدرضا حبیبیان، سید محمدرضا حسینی، جلیل دهقانی، فرهاد عابدی، مهناز قربانی، امیرحسین جهانبخشی و هادی اعرابی به‌عنوان خادمان خاک، از وحید نیکبخت به‌عنوان دارنده عکس برتر و از آوا ارشادی، ایلیا اسماعیلی و زهرا اعلایی به‌عنوان دارندگان نقاشی‌های برتر مرتبط با روز جهانی خاک قدردانی شد.

پنجم دسامبر به‌عنوان روز جهانی خاک نام‌گذاری شده و هدف آن افزایش آگاهی در مورد اهمیت خاک و ترویج مدیریت پایدار آن است.

این روز به‌عنوان فرصتی برای تأکید بر نقش حیاتی خاک در امنیت غذایی، حفظ تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی در نظر گرفته می‌شود.

روز جهانی خاک نخستین بار در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان یک رویداد جهانی معرفی شد و این روز با هدف ترویج مدیریت بهتر خاک و افزایش آگاهی از مسائل مربوط به تخریب خاک و تأثیرات آن بر محیط زیست و بشریت برگزار می‌شود.

خاک یکی از منابع‌طبیعی حیاتی است که نقش اساسی در تأمین غذای بشر، حفظ آب و هوا و تأمین زیستگاه‌های طبیعی ایفا می‌کند.

شعار روز جهانی خاک در سال‌جاری «مراقبت از خاک، سنجش، پایش، مدیریت» اعلام شده است.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.