علی نیکونهاد روز یکشنبه در حاشیه راه اندازی پویش همگانی " من هم تست اچ آی وی می دهم" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ویروس نهفته اچ آوی وی بعد از سه ماه در آزمایش افراد مشکوک به این ویروس عفونی خود را نشان می دهد اما در بدن فاقد علامت است.
وی افزود: این پویش با هدف افزایش آگاهی و بیماریابی در جامعه برگزار شده است چرا که درصورت تشخیص زودهنگام بیماری، فرآیند درمان آن بسیار آسان و منجر به بیماری ایدز نخواهد شود و فرد مانند سایر افراد جامعه به زندگی عادی خود ادامه خواهد داد.
نیکونهاد ادامه داد: هرچند امروز به صورت نمادین این پویش در هسته مرکزی شهر ایلام اجرا شده اما با توجه به اهمیت شناسایی بیماران مبتلا به اچ آی وی، این پویش از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذرماه در حال برگزاری است و در هنگام برگزاری این پویش تاکنون چند مورد اچ آی وی مثبت شناسایی شده و آزمایشات تکمیلی و تاییدی برای این موارد انجام شده است.
وی اضافه کرد: تیم های سیار و مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت استان با هدف افزایش آگاهی عموم جامعه و همچنین افزایش آزمایش های مرتبط با اچ آی وی حدود ۲ ماه زودتر از برگزاری پویش در مراکز خدمات جامع سلامت در نقاط مختلف استان مستقر شده اند.
نیکونهاد یادآور شد: با وجود روند افزایشی شیوع بیماری ایدز در کشور و استان، اما مقاومت افراد مشکوک برای انجام تست اچ آی وی در استان به دلیل نگاه منفی جامعه به این ویروس و مبتلایان بالاست.
وی بیان کرد: هرچند میزان اچ آی وی در استان ایلام نسبت به میانگین کشوری پایین تر است اما انتقال ویروس بیشتر از طریق اعتیاد تزریقی و جنسی در بین افراد پرخطر در گردش و قابل سرایت به دیگران است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام تاکید کرد: برای آشنایی بیشتر جامعه با ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز آموزش در بستر فضای مجازی، رسانه ها و کانال های محلی و مدارس در حال انجام است.
وی گفت: تمامی آزمایشات، مشاوره و فرایند درمان برای بیماران مبتلا به اچ آی وی کاملاً رایگان و محرمانه است و در صورت مثبت شدن رپید تست جهت انجام آزمایشات تکمیلی، بیماران به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان معرفی خواهند شد.
نیکونهاد اظهار کرد: تست آزمایش های مربوط به اچ آی وی برای زندانیان، ماداران باردار، کمپ های ترک اعتیاد و محل های تجمع معتادان به صورت روتین انجام می گیرد.
به گزارش ایرنا، تست اچ آی وی در ۶۹ پایگاه مرکز خدمات جامع سلامت و ۶۰ پایگاه سلامت شهری و روستایی استان انجام می شود.
ویروس اچ آی وی وی فاقد هرگونه علائمی در بدن است و بعد از سه ماه از ورود به بدن میزبان، در آزمایش ها خود را نشان می دهد و در صورتی که افراد ناقل و مبتلا به این ویروس تا قبل از ۱۰ سال از زمان ورود ویروس به بدنشان، تحت درمان قرار نگیرند، ویروس اچ آی وی به بیماری ایدز تبدیل می شود و امید به معالجه و بهبودی آنها کاهش می یابد و احتمال تسریع مرگ بیمار مبتلا به بیماری ایدز بیشتر می شود.