حجت الاسلام مختار کرمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:اغلب اظهار نظرها در این حوزه که بارها مشاهده شده، بدون مطالعه و اطلاعات و خارج از دیدگاه کارشناسانه است.
وی ادامه داد: اغلب چنین فکر می شود که اوقاف صندوق خاصی دارد و تمام درآمد موقوفات در آن صندوق تجمیع و هزینه آن هم با تصمیم مدیران اوقاف انجام می شود در حالیکه اصلا چنین چیزی نیست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: در سطح استان حدود ۳۰ هزار رقبه موقوفه (بر اساس قراردادها) داریم که هر رقبه و بقعه ای با توجه به شخصیت مستقل حقوقی، درآمد خودش را دارد و باید درآمد آن در محل نیت واقف هزینه شود.
کرمی افزود: درآمد موقوفه ها جدا از هم است و درآمد هر موقوفه هم جداگانه به حساب همان موقوفه واریز می شود.
وی گفت: خود اوقاف هیچ حسابی ندارد که بخواهد پولی در آن واریز شود، اوقاف فقط ناظر است و حق دخالت هم ندارد و حتی از درآمد یک موقوفه برای یک موقوفه دیگر هم نمی توان هزینه کرد.
نزدیک به ۲ هزار و ۹۰۰ موقوفه با حدود ۳۳ هزار رقبه در استان زنجان وجود دارد.
استان زنجان ۱۳۲ امامزاده و بقعه متبرکه دارد که ۱۰ مورد از آنها دارای شاخص ها و استانداردهای کشوری و استانی است و بقیه در رده های شهرستانی و محلی رتبه بندی می شود.
سال گذشته درآمد کلی موقوفات و نذورات امامزادگان و بقاع متبرکه استان به بیش از یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه قبل رشد نزدیک ۲ برابری داشت.
اخیرا در فضای مجازی و همچنین برخی اظهار نظرها گفته می شود که اوقاف استان این درآمدها را در جاهایی که انتظار می رود، هزینه نمی کند.