حجت الاسلام غلامعلی کاظمی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: در این مراسم روضه های خانگی شماری از بانوان عضو هیات های مذهبی و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ضمن برپایی مراسم سوگواری و عزاداری و همچنین دعا و نیایش با ریختن اشک ماتم برای شهادت مظلومانه حضرت زهرا(س)، یکبار دیگر زندگانی سراسر معنویت و مرارت دخت گرامی پیامبر اسلام(ص) را مرور کردند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری سنت پر برکت روضه های خانگی توسط اقشار مختلف بانوان آثار تربیتی و اخلاقی بی شماری را در این جزیره نهادینه می کند، افزود: برپایی روضه های اهل بیت(ع) در منازل قشموندان، باعث نزول خیر و برکت بر آن منازل و اهل آن می شود.
رییس تبلیغات اسلامی قشم توضیح داد: تکیه گاه بسیاری از روایات این است که روضه اهل بیت(ع) را به منازل خود ببرید و بر این سیره و سفارش امام صادق(ع) عمل کنید که نمونه های بارز برگزاری و برپایی اینگونه مجالس روضه را در بیشتر خانه های علما در یکی از ایام هفته می توانیم مشاهده کنیم که خود آنان به عنوان مبلغان دینی در کنار اقشار مختلف مردم مستمع چنین مجالسی می شوند.
حجت الاسلام کاظمی اضافه کرد: روضه های خانگی بستری مناسب برای انتقال آموزههای اهل بیت(ع)، حفظ و گسترش سنتهای اسلامی و جایگاه ارزشمندی در انتقال مفاهیم دینی و تربیتی از جمله ولایت پذیری، انتقال ارزشها به نسل آینده، تحکیم و تعالی خانواده است.
براساس روایات تاریخی، حضرت فاطمه زهرا(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز ۲۰ جمادی الثانی در مکه و خانه پیامبر گرامی اسلام(ص) پا به عرصه گیتی نهادند.
سراسر زندگی آن حضرت مملو از مکارم اخلاقی و رفتارهای نمونه و انسانی بود تا جایی که ایشان با نخستین پیشوای مسلمانان جهان، حضرت علی(ع) ازدواج کردند و در تمام عرصه های حساس زندگی در کنار ایشان بودند.
در دامن پاک فاطمه زهرا(س) ۲ امام بزرگوار و ۲ شخصیت ممتاز عالم بشری، حضرت امام حسن(ع) مظهر حلم و وقار و حضرت امام حسین(ع) سرور شهیدان تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز حضرت زینب کبری (س) حماسه ساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد.
در ایام بیماری حضرت فاطمه روزی حضرت علی(ع) را فرا خواند و ایشان را وصی خویش قرار داد و وصیت کرد که پس از شهادتش، او را شبانه غسل، کفن و دفن کند و احدی که در حق او ستم روا داشتند در تدفین و اقامه نماز بر پیکرش حاضر نباشند.
حضرت فاطمه زهرا(س) در حالیکه از عمر مبارک شان تنها ۱۸ سال بیشتر نمی گذشت به روایتی در ۱۳ جمادی الاول سال ۱۱ هجری قمری و بنا بر روایتی دیگر در سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسیدند.
ایام فاطمیه یا دهه فاطمیه، نام روزهایی است که شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها عزاداری میکنند.
شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) طبق بعضی روایات ۷۵ روز پس از رحلت پیامبر(ص) و طبق بعضی روایات نیز ۹۵ روز پس از رحلت آن حضرت بوده است.
بر همین اساس طبق روایات نخست روز ۱۳ جمادی الاول و طبق روایات دوم، سوم جمادی الثانی به عنوان تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) عنوان شده است و عزاداری های طبق روایت ۷۵ روز به عنوان دهه اول فاطمیه و طبق روایت ۹۵ روز، دهه دوم فاطمیه نام گرفته است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.