به گزارش ایرنا، جمشید عیدانی روز یکشنبه با اعلام این خبر اظهار کرد: در حال حاضر امکان تامین آب کشاورزی از سد شمیل و نیان ممکن نیست.
وی بیان کرد: سدهای شمیل و نیان بندرعباس با هدف کنترل سیلاب، تامین آب کشاورزان منطقه و تغذیه آبخوان دشت شمیل، با حجم کل مخزن ۹۸ میلیون مترمکعب از سال ۹۲ به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان اظهار کرد: سد سرنی میناب نیز با ظرفیت ۳۱ میلیون مترمکعب غیرقابل بهرهبرداری است و سد استقلال میناب نیز با حجم کل مخزن ۲۱۰ میلیون مترمکعب اکنون حدود پنج درصد آب قابل بهرهبرداری است.
عیدانی ادامه داد: هم اکنون برای جبران کمبود منابع آبی کشاورزان تا پایان فصل کشت از منابع دیگر جایگزین و چارهاندیشی شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان نیز گفت: برای پایدارسازی آب آشامیدنی بندرعباس و همچنین حقابهبر آن در باغات میناب اقداماتی انجام شده است.
محمد امین طبسی اظهار کرد: برای کاهش پرتی آب و افزایش ظرفیت انتقال، سه و نیم کیلومتر خط لوله آب آشامیدنی میناب و بندرعباس با هزینه حدود یکهزار و ۱۰۰ میلیارد ریال انجام شده و برای تامین آب آشامیدنی بندرعباس از طریق چاههای اضطرای که در دشت شمیل و نیان حفاری شده است با هزینه ۶۰۰ میلیارد ریال در حال تجهیز است.
وی بیان کرد: همچنین تامین آب حقابهبرآن میناب از ۶۰ حلقه چاه، تعداد ۴۰ حلقه چاه کمک جدول باغات میناب تجهیز و وارد مدار بهرهبرداری شده است.
در حال حاضر سالیانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع میشود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاهها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرینکنها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمهها است.
هرمزگان با ۱۴ شهرستان و ۱۴ جزیره در خلیج همیشه فارس، بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و از آن بهعنوان پایتخت اقتصادی و دروزاه پیشرفت ایران یاد میشود.