به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شبکه العربی، در بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس آمده است: ما خواستار پایان تجاوز به غزه و نیاز به دستیابی به راه حلهای پایدار برای مسئله فلسطین هستیم.
در این بیانیه همچنین با اشاره به تلاشهای کشور قطر برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه تاکید شد: ما از نقش دولت قطر در میانجیگری برای توقف جنگ در غزه تمجید میکنیم.
سران شورای همکاری خلیج فارس همچنین تاکید کردند: ما از توافق آتشبس در لبنان، استقبال و حملات اسرائیل به جنوب این کشور را محکوم میکنیم.
آنها همچنین بر اهمیت تقویت هماهنگی بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای رویارویی با چالشهای منطقهای، رویکرد مسالمت آمیز آنها و اولویت دادن به زبان گفتوگو و دیپلماسی برای حل و فصل همه اختلافات در منطقه و خارج از آن مطابق با الزامات حقوق بینالملل تاکید کردند.
حاضران در این نشست همچنین از تلاشهای عربستان سعودی و عمان برای از سرگیری روند سیاسی در کشور یمن تشکر و قدردانی کردند.
حاضران در این نشست پیروزی دکتر مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفتند و برای ایشان و ملت ایران، موفقیت، پیشرفت و شکوفایی روزافزون آرزو کردند.
شورای وزیران شورای همکاری خلیج فارس بار دیگر بر مواضع و تصمیمات قاطع خود در ارتباط با برقراری روابط با ایران، لزوم پایبندی به مبانی و اصول اساسی مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد و منشورهای حقوق بین الملل، اصول حسن همجواری، احترام به حاکمیت ایران و حل و فصل اختلافات از راههای مسالمت آمیز تاکید کردند.
سران این شورا همچنین نگرانی عمیق خود را از تشدید تنش نظامی در منطقه از جمله حملات رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران در ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ و تأثیر منفی آن بر امنیت و ثبات منطقه ابراز کردند.
در همین راستا، سالم عبدالله الجابر الصباح، وزیر خارجه کویت نیز اعلام کرد که موضوع تحولات و درگیریهای سوریه در نشست امروز شورای همکاری خلیج فارس مطرح نشد.
چهل و پنجمین دوره نشست شورای عالی شورای همکاری خلیج فارس با حضور سران کشورهای عضو این شورا امروز به میزبانی کویت برگزار شد.
شرکتکنندگان در این نشست به بررسی مسائل استراتژیک از جمله مسائل امنیت منطقهای، تقویت تکامل اقتصادی خلیج فارس و مقابله با چالشهای منطقهای و جهانی پرداختند.
«مشعل الأحمد الجابر الصباح» امیر کویت در افتتاحیه این نشست، به تحولات منطقه از جمله تجاوزات رژیم صهیونیستی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه اقدامات مثبت و سازنده جمهوری اسلامی ایران در قبال شورای همکاری خلیج فارس، قابل تقدیر است، گفت: تمایل داریم که این اقدامات بر پروندههای اختلافی بین جمهوری اسلامی ایران و همه کشورهای عضو شورا اثرگذار باشد و زمینههای همکاری در سایه منشور سازمان ملل، معاهدات قانون بینالمللی، حسن همجواری و احترام متقابل کشورها و عدم دخالت در امور یکدیگر، گسترش یابد.