به گزارش خبرنگار ایرنا، فرشید ریاحی سامانی شامگاه یکشنبه در نشست خبری در خصوص اعتراض عدهای از متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهرکرد تاکید کرد: نحوه اعتراض این افراد در صبح یکشنبه مورد تایید کسی نیست و معترضان باید گلایهمندی خود را از مسیر درست و قانونی دنبال کنند.
وی افزود: با توجه به رصد مستمر، تمامی طرحهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری بهویژه پروژه نهضت ملی مسکن از کیفیت مناسبی برخوردار است.
ریاحی تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری بهعنوان کارگزار و تسهیلگر در طرح نهضت ملی مسکن براساس سیاستهای ابلاغی وزارت راه و شهرسازی و طبق تفاهمنامه بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ادارهکل راه و شهرسازی استان وارد عمل شده است.
وی یادآور شد: بنابراین نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری سیاستگذار و تدوینگر راهبُرد، قوانین، ضوابط و دستورالعمل نیست.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از سال ۱۳۹۸ آغاز طرح اقدام ملی مسکن در دولت دوازدهم کلید خورد و ثبتنام متقاضیان آغاز شد.
وی گفت: متقاضیان این طرح در سال ۱۳۹۹ بعد از پالایش اولیه نسبت به واریز ۴۰۰ میلیون ریال آورده اولیه در بانک مسکن اقدام کردند.
ریاحی تاکید کرد: در ادامه تمامی فرایند ثبتنام، پالایش، افتتاح حساب و ارسال پیامکها از سوی ادارهکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری انجام شد.
وی با اشاره به کافی نبودن زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرکرد افزود: در این راستا ادارهکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در محله ۳۴ زمین مورد نیاز را پیشبینی کرد و در سال ۱۳۹۹ در قالب یک قرارداد مجزا، تفاهمنامهای برای آمادهسازی زمین نهضت ملی مسکن بسته شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری به لزوم نیاز برای آمادهسازی زمین مورد نظر بهمنظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرکرد اشاره و تصریح کرد: زیرساختهای لازم برای این زمین تامین نشده بود.
وی یادآور شد: از تابستان ۱۳۹۹ عملیات آمادهسازی زمین طرح نهضت ملی مسکن در شهرکرد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در یک قرارداد بهعنوان پیمانکار آغاز شد و براساس دستور کارفرما (ادارهکل راه و شهرسازی استان) عملیات را انجام دادیم که بخش عمدهای از آن در پاییز و زمستان ۱۳۹۹ انجام شد.
ریاحی اظهار داشت: براساس شیوهنامه طرح نهضت ملی مسکن تمامی مباحث مرتبط با ساختمان باید در ساختمانهای طرح نهضت ملی مسکن رعایت میشُد و در همین راستا طراحی معماری ساختمانها از سوی مشاور انتخابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری و دفاتر دارای مجوز از سازمان نظام مهندسی ساختمان طبق شیوهنامه وزارت راه و شهرسازی و نهضت ملی مسکن با رعایت الزامات مقررات ملی ساختمان از سوی کمیته معماری راه و شهرسازی تایید میشُد.
وی با اشاره به نبود ظرفیت لازم برای احداث پارکینگ در زمینهای مربوط به طرح نهضت ملی مسکن در شهرکرد گفت: برای رفع این مشکل طراحیها به سمتوسوی طبقات منفییک برای احداث پارکینگ کافی هدایت شد و حتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نسبت به گودبرداری اقدام کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تاکید کرد: در ادامه قرار شد طرحهای نهضت ملی مسکن با قیمت پایه ۲۸ میلیون ریال بهازای هر مترمربع و شاخص مبنای سه ماهه دوم ۱۳۹۹ ساخته شود که هیچ پیمانکاری این موضوع را نپذیرفت.
وی افزود: بههمین منظور ادارهکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری موضوع را در شورای تامین مسکن استان اعلام کرد که قرار شد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با همان قیمت پایه ۲۸ میلیون ریال بهازای هر مترمربع با قیمتهای پایه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی مناقصه عمومی را برگزار کند.
ریاحی تصریح کرد: در ادامه کمترین قیمت اعلامی در مناقصه ۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال بهازای هر متر مربع بود که شورای تامین مسکن استان قیمت را تصویب کرد و قرار شد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با این قیمت پایه با پیمانکاران کیفی واجد شرایط قرارداد ببندد که نخستین قرارداد ابتدای مردادماه ۱۴۰۰ بسته شد.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در شهرکرد از شهریورماه ۱۴۰۰ یادآور شد: در شهریورماه ۱۴۰۰ درخواست واریز وجه نخست بهمبلغ ۵۰۰ میلیون ریال پیامک ارسال و دریافت شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در مقاطع مختلف براساس شیوهنامه اقدام ملی مسکن پیامکها ارسال میشُد و بانک بهعنوان شریک متناسب با پرداختها تسهیلات را واریز میکرد.
وی گفت: شرایط تورمی کشور بهویژه در قیمت مصالح و دستمزدها مردم را مستاصل و دولت را وادار کرد تا در اردیبهشتماه سالجاری مبلغ تسهیلات را از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش دهد اما بانکها در سطح کشور سازوکارها برای تبدیل این تسهیلات و بارگذاری آن روی سامانههای مرتبط و تامین مالی اقدام نکردند.
ریاحی به محدودیتهای فصلی و شرایط آبوهوایی در چهارمحال و بختیاری برای فعالیتهای عمرانی اشاره و تاکید کرد: بانکها تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به آزادسازی اقساط و متقاضیان نسبت به واریز وجوه خود اقدام کردند اما بخش قابلتوجهی از متقاضیان منابع مالی خود را بهموقع تامین نکردند و تامین منابع مالی با تاخیر باعث کاهش سرعت کار پیمانکار میشُد البته برخی متقاضیان سهم خود را بهموقع پرداخت میکردند.
وی با اشاره به بدهی یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان به پیمانکاران افزود: تعدیل همیشه جبران تورم را برای پیمانکار نمیکند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تصریح کرد: بانک تاکنون افزونبر ۹۰ درصد منابع خود را آورده اما این در حالی است که اعتماد متقاضی سلب شده است.
وی یادآور شد: در این راستا قرار شد ایرادهای طرح نهضت ملی مسکن از سوی گروه کارشناسی بررسی و مشکلات احتمالی موجود رفع شود.
ریاحی اظهار داشت: هنوز تکلیف مالیات بر ارزش افزوده طرح نهضت ملی مسکن مشخص و تعیینتکلیف نشده است.
وی قیمت تمامشده هر مترمربع ساختمان طرح نهضت ملی مسکن در شهرکرد را ۹۳ میلیون ریال بدون احتساب قیمت انشعاب، حق کارگزاری و مالیات بر ارزش افزوده دانست و گفت: براساس شیوهنامه مسکن، قیمت نهایی بعد از اتمام کار اعلام و در شورای تامین مسکن استان تصویب میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هماکنون یکهزار و ۲۲۴ واحد مسکونی در قالب ۱۶ طرح مرتبط با نهضت ملی مسکن شهرکرد در حال ساخت است که بهطور میانگین ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ریاحی افزود: از مجموع این واحدهای مسکونی ۲۱۶ واحد بالای ۹۷ درصد و ۷۲ واحد ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آماده واگذاری به متقاضیان است.
به گزارش ایرنا، صبح یکشنبه ۱۱ آذرماه جاری تعدادی از متقاضیان طرح نهضت ملی در شهرکرد مقابل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری تجمع و نسبت به طولانی شدن روند تحویل واحدهای مسکونی خود معترض بودند.
سهم چهارمحال و بختیاری از طرح نهضت ملی مسکن کشور در دولت سیزدهم ۵۷ هزار و ۱۴۹ واحد مسکونی اعلام شد که از این تعداد تاکنون ساخت ۱۸ هزار و ۶۵۳ واحد مسکونی آغاز و زمین مورد نیاز برای ۳۲ هزار واحد مسکونی تامین شده است.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.