زاهدان - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۷۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای تاکنون از سطح گلخانه‌های این استان برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور شده است.

سعید نارویی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش بهره‌وری، امکان کاشت و برداشت محصول در تمام فصول، امکان پرورش محصولات خارج از فصل و اقلیم، قابلیت مقابله با تهدیدات و خسارات به خاطر امکان کنترل‌ و اقدامات پیشگیرانه را از مزایای کاشت گلخانه‌ای در سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت فرنگی، سبزیجات برگی و گل رز عمده محصولات تولیدی گلخانه‌های این استان است که بخش توجهی از این محصولات نظیر گوجه فرنگی به خارج کشور صادر شده است.

وی ادامه داد: سالانه بیش از ۹۳ هزار تن انواع محصول نظیر گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت فرنگی و سبزیجات برگی در گلخانه‌های سیستان و بلوچستان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت گلخانه‌ها در کشاورزی اظهار کرد: با توجه به چالش کمبود آب؛ تغییر الگوی کشت ضرورت دارد به طوریکه توسعه سطح زیرکشت گلخانه‌ها به اصلاح الگوی کشت و افزایش تولید در حوزه کشاورزی کمک می‌کند.

وی ادامه داد: سطح تولید محصولات گلخانه‌ای در سیستان و بلوچستان از ۷۳ هزار تن سال‌های گذشته به بیش از ۹۳ هزار تن افزایش یافته که این امر به افزایش سطح گلخانه‌های استان از ۳۸۶ هکتار به ۵۱۰ هکتار مربوط می شود.

به گزارش ایرنا شهرستان‌های جنوبی سیستان‌وبلوچستان بویژه ۲ شهرستان بندی چابهار و کنارک با توجه به همجواری با آب‌های آزاد و دمای هوای مناسب در طول سال به عنوان یک گلخانه طبیعی بهترین شرایط و موقعیت را برای کشت انواع محصولات دارد.
دمای هوای این شهرها، خاک حاصلخیز، تفاوت نوع تابش خورشید و درجه حرارت این شهر با سایر نقاط کشور بهترین موقعیت برای کشت‌های گلخانه‌ای و سایر محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری را فراهم کرده است.
از سوی دیگر دسترسی مناسب چابهار به بازارهای جهانی بهترین شرایط را برای ساخت گلخانه و تولید محصولات کشاورزی به وجود آورده است و می‌توان علاوه بر تأمین بازار مصرف داخلی از طریق بندر شهید بهشتی محصولات تولیدی را به کشورهای مختلف دنیا صادر کرد.