نعمتالله حاجیزاده روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زمین سالیانه ۵۰۰ هزار زلزله و براساس آمار اعلام شده در سال ۱۴۰۱، کشورمان سالانه به طور متوسط هفت هزار بار لرزش را تجربه میکند.
وی ارائه آموزشهای لازم به گروههای گوناگون استان را ضروری خواند و افزود: ارائه آموزش و برگزاری رزمایش در استان زلزلهخیز گلستان به جلوگیری از آسیبهای ناشی از این اتفاق کمک میکند.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان تاکید کرد: در ماده چهار قانون مدیریت بحران تکلیف شده که ستادهای مدیریت بحران در استانها در راستای کاهش خطر و آمادگی پاسخ به بحرانها و مخاطرات، ۲ سند را آماده کنند که گلستان با تفاهمنامه با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اولین استانی بود که این فرایند را طی کرد.
حاجیزاده ادامه داد: در قالب اسناد آمادگی برای پاسخ به بحران گلستان، مخاطرات اولویتدار استان شناسایی شده و پس از تدوین، تایید و ابلاغ، وارد مرحله اجرا شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه هر دستگاه در هر آسیب و اقدامات اولویتدار مشخص شده تا هنگام وقوع بحران، دستگاههای اجرایی نسبت به وظایف خود آگاه باشند، تصریح کرد: مخاطره سیل اولویت اول استان است.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان خاطرنشان کرد: این استان سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر رودخانه دارد که ۸۰۰ کیلومتر از نقاط جمعیتی عبور میکند.
استان سیل خیز گلستان در سال های اخیر همواره شاهد این پدیده قهری بوده است.
گسترده ترین و مشهورترین سیل گلستان فروردین سال گذشته رخ داد که در آن تعداد زیادی از مناطق شهری به خصوص در آق قلا و گمیشان دچار سیلاب و آبگرفتگی بزرگی شدند بطوریکه ارتفاع آب در برخی نقاط به ۳ متر رسید و همه چیز را غرق کرد.
ویران شدن هزاران خانه، تخریب گسترده زیرساخت ها، مرگ ۱۱ نفر، مشکلات بهداشتی و آسیب های اجتماعی و خسارت بیش از ۴۸ هزار میلیارد ریالی از جمله نتایج این سیل بود.
پیش از آن و در مرداد سال ۱۳۸۰ هم سیل دیگری در گلستان رخ داد که با حدود ۵۰۰ کشته به پرتلفات ترین سیل ایران مشهور است.
در جریان این سیل دهها نفر مفقود و تعداد زیادی از اجساد کشف شده نیز هیچگاه شناسایی نشدند و هم اکنون گورستانی در شرق گلستان با افراد گمنام دفن شده وجود دارد.