سیدجواد موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برگزاری این اجلاس اگرچه با موضوعات اقتصادی است، اما در توسعه تبادلات فرهنگی، زمینهسازی برای توسعه صنعت گردشگری به عنوان یکی از سه صنعت پردرآمد جهان و مبارزه با فضاسازی منفی علیه ایران، نقش بسیار تعیینکنندهای داشته باشد.
مدیرکل گردشگری خراسان رضوی بیان کرد: حضور مهمانانی از کشورهای عضو اکو و هیات های خارجی در مشهد با توجه به ظرفیتهای فراوان استان پهناور خراسان رضوی، فرصتی منحصر به فرد است.
موسوی بیان کرد: مشهد، شهری تاریخی است و با توجه به وجود ظرفیت های غنی فرهنگی و تاریخی از جمله مضجع شریف رضوی، جاده ابریشم، موزه بزرگ خراسان و وجود مفاخر بزرگ و شناخته شده جهان مانند حکیم ابوالقاسم فردوسی، باید از این فرصت بی نظیر در معرفی هر چه بیشتر و بهتر این ظرفیت ها بهره گرفت.
وی اظهار کرد: نمایندگان و اعضای هیاتهای خارجی شرکت کننده در اجلاس اکو می توانند از فرصت بازدید و حضور در مجموعه های تاریخی و آثار برجسته فرهنگی مشهد و این همه فرهنگ، هنر، تمدن تاریخی و مفاخر ایرانی بهره مند شده و معرفی این ظرفیتها را به عنوان تحفه ای برای ملت خود به ارمغان ببرند.
مدیرکل گردشگری خراسان رضوی بیان کرد: این امر فرصتی برای مشاهده فضای مثبت حاکم بر ایران و خنثی شدن تبلیغات ایران هراسی در نظر مهمانان خارجی حاضر در این رویداد است و باز کردن مرزها، لغو روادید میان ایران و کشورهای عضو اکو در مراحل بعدی می تواند زمینه را برای حضور ملت های عضو اکو در خراسان رضوی و در نتیجه تقویت صنعت گردشگری و رشد اقتصادی بین اعضا فراهم سازد.
وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی ۲ هزار اثر تاریخی، فرهنگی و معنوی ثبت شده در فهرست ملی وجود دارد، بیان کرد: کلانشهر مشهد به تنهایی ۲۶۰ اثر تاریخی و فرهنگی ثبت شده دارد.
بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فردا سه شنبه سیزدهم آذر در مشهد برگزار می شود.
اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۹۶۴ با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس کردند و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.