به گزارش ایرنا، حسن میرزاخانی روز دوشنبه در نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان مرکزی در اراک، افزود: باید همه تلاشها در استان مرکزی به کار گرفته شود تا در فرصت باقی مانده علاوه بر مشاغل تعهد شده، ۵۰ درصد بیشتر از تعهد ایجاد شود و این امر شدنی است.
وی بیان کرد: شورای عالی کار، دستگاهها را در سال جاری مکلف به تلاش ویژه برای کاهش نرخ بیکاری فارغالتحصلان دانشگاهی کرده که در این راستا نگاه به اشتغال بانوان هم باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: راستی آزمایی از عملکرد بانکهای استان مرکزی در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی باید توسط دبیرخانه کارگروه اشتغال استان مرکزی صورت گیرد.
میرزاخانی گفت: اقدامات انجام شده در راستای ایجاد مشاغل استان مرکزی جای تقدیر دارد و نیاز است نشستهای منظمتری در خصوص اشتغال برگزار شود.
وی اظهار کرد: بسیاری از فارغالتحصلان دانشگاهی تمایلی به فعالیت در برخی مشاغل ندارنذ و تنها به دنبال استخدامهای دولتی و شرکتهای بزرگ هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: شماری از اشتغالهای ایجاد شده این استان در سامانه رصد به ثبت نرسیده که باید پیگیری جدی شود.
میرزاخانی عنوان کرد: یک ناهماهنگی بین بانکها و دستگاههای اجرایی استان مرکزی وجود دارد که باید حل شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۷۵ درصد از مشاغل تعهد شده این استان در سال جاری محقق شده است.
جمشید امیدی افزود: تعهد ایجاد اشتغال امسال این استان ۱۱ هزار و ۶۲۴ شغل است که از این تعداد، چهار هزار و ۳۵۹ فرصت برای فارغالتحصیلان دانشگاهی هدفگذاری شده است.
وی بیان کرد: هشت هزار و ۷۲۰ شغل از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی ایجاد شده که از این تعداد، یکهزار و ۷۰۲ فرصت برای فارغالتحصیلان دانشگاهی ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در این مدت، ۳۹ درصد از برنامه هدفگذاری شده فارغالتحصلان دانشگاهی محقق شده است که باید تلاش ویژهای در این راستا به کار گرفته شود.
امیدی اظهار کرد: شهرستانهای ساوه و زرندیه در ثبت اشتغالهای ایجاد شده سال جاری جلوتر از برنامه هستند و درصد پیشرفت آنها به ترتیب ۱۰۶ و ۱۰۵ درصد است.
وی گفت: پیشرفت اشتغال ایجاد شده در شهرستان اراک به ۸۲ درصد، دلیجان ۷۷ درصد، تفرش ۷۱ درصد، کمیجان ۶۴ درصد، محلات ۶۱ درصد، خنداب ۶۱ درصد، شازند ۶۰ درصد، فراهان ۵۸ درصد، آشتیان ۴۳ درصد و خمین ۴۱ درصد است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: ۵۸۰ طرح اشتغالزا نیز از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان برگشت داده شده است.
امیدی عنوان کرد: اعتبار ابلاغی تسهیلات قرضالحسنه مشاغل خانگی استان مرکزی در سال جاری یکهزار و ۴۹۰ میلیارد ریال است که تاکنون یکهزار و ۴۰۶ طرح با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۴۴۶ میلیارد ریال به بانکهای عامل رفاه کارگران، تجارت، پست بانک، صادرات، توسعه تعاون، ملت، مهر ایران، ملی، سپه و رسالت معرفی شدهاند.
وی گفت: ۶۸۱ طرح تاکنون موفق به دریافت ۶۲۰ میلیارد ریال شدهاند که این رقم ۴۱ و ۶ دهم درصد از اعتبار ابلاغی است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است و در این خطه بیش از سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک مستقر است.