پانتهآ رمضانینژاد روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه اهدای نسوج و بافت هر فرد متوفی میتواند جان ۴۰ نفر مبتلا به بیماریهای مختلف از جمله نیازمندان ارتوپدی، سوانح و سوختگی و قلبی را نجات دهد و یا کیفیت زندگی دریافتکننده را افزایش دهد گفت: برداشت بافت یا نسوج از اجساد متوفیانی که به پزشکی قانونی برای تعیین علت فوت ارجاع شده، برداشته میشود.
به گفته وی، نسوج اهدایی از فرد فوت شده از بافتهای مختلف بدن نظیر قرنیه، دریچههای قلبی، تاندونها، استخوانها و پوست است که در کمتر از ۲۴ ساعت از مرگ فرد با رضایت خانواده آنان و یا بنا بر وصیت آنها قبل از مرگ، انجام میشود و این اقدام با اهدای عضو که از بیمار مرگ مغزی صورت می گیرد، متفاوت است.
وی اظهار داشت: برداشت نسوج و بافت از متوفیان بالای ۱۴ سال و زیر ۶۰ سال انجام میشود و بعد از اهدای نسوج، ظاهر متوفی حفظ شده و پس از برداشت بافتها، پیکر متوفی با پروتزهای مناسب جایگزین شده و به حالت اولیه در میآید.
رمضانینژاد گفت: در ماه گذشته ۱۵ برداشت و هفته گذشته ۶ مورد برداشت نسوج و بافت در استان انجام شده است.
به گزارش ایرنا، هماکنون جداسازی بافت و نسوج در مرکز پزشکی قانونی مرکز استان به عنوان چهارمین مرکز پزشکی قانونی کشور بعد از مشهد، تهران و شیراز در حال انجام است.