اردبیل - ایرنا - خیران کسانی هستند که دیوار مهربانی، عاطفه ، ایثار ، عافیت و سلامتی می‌سازند و به این موضوع باور دارند که وقتی وارد کار خیر می‌شوند هم گرهی از نیازمندی باز می‌کنند و هم برکت به مالشان داده می‌شود.

به گزارش ایرنا در بین این خیرانی هستند که در گمنامی یاریگر بیماران نیازمند هستند و مرهمی بر زخم‌های بیماران و خانواده‌های آنها در این روزهای سخت و دشوار گرانی دارو می‌گذارند.

داروخانه‌ای در یکی از محلات شلوغ و پرتردد اردبیل مهربانی را به گونه‌ای دیگر به نمایش گذاشته و التیام‌بخش درد بیماران بی‌بضاعتی شده است که گاهی اصرار به کم کردن اقلام دارویی نسخه خود به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه داروها دارند.

وقتی با پزشک داروخانه و کارکنان آن که دیوار مهربانی در آن دایر است صحبت کردم، گفتند: خیرین فیش‌هایی برای تامین نیازهای دارویی افراد نیازمند روی دیوار چسبانده‌اند.هر وقت فرد نیازمندی برای خرید دارو به این داروخانه سر بزند، متناسب با آنچه در دفترچه نوشته شده و میزان مبلغی که در صندوق داروخانه از طرف مردم خیر واریز شده، هزینه داروهای وی تامین می‌شود.

دکتر نسیم حاج قهرمانی متخصص بیوتکنولوژی دارویی داروخانه حاج قهرمانی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در شرایطی که با توجه به شرایط خاص اقتصادی انجام امور درمانی و تهیه دارو برای افراد بی‌بضاعت به یک معضل تبدیل شده است ، وظیفه ماست که به همدیگر کمک کنیم و بخشی از دغدغه آنها را کم کنیم.

وی افزود: گاهی برخی از بیماران بی‌بضاعت نسخه به دست از بقیه مراجعان کمک می‌خواهند ، گاهی برخی‌ها اصرار به کم کردن اقلام دارویی خود دارند ولی در دیوار مهربانی این داروخانه مردم می‌توانند از طریق کارتخوان کمک‌های خود را اهدا کنند ، عواید حاصل از این عمل خیرخواهانه صرف تامین داروهای بیماران نیازمند می‌شود.

این پزشک داروساز ادامه داد: در این داروخانه هر فردی می‌تواند با پرداخت مبلغی دلخواه، سهمی در تامین دارو و درمان نیازمندان داشته باشد و برای دوره‌های بعدی، دیگران را هم تشویق می‌کند که در این کار خداپسندانه شرکت کنند.

وی با اشاره به تاسیس این داروخانه از ۲ سال پیش و شروع اجرای این طرح از روزهای آغازین تاسیس آن گفت: ایده اجرای طرح دیوار مهربانی در داروخانه را مسافری خیر که از سبزوار به اردبیل سفر کرده بود داد و ما این دیوار را نصب و طرح را اجرا کردیم.

دکتر حاجی قهرمانی افزود: در زمان شروع طرح استقبال چندانی از سوی مردم نشد ولی به مرور زمان و با افزایش تعداد تراکنش‌ها و رسیدهای نصب شده بر دیوار افراد بیشتری به مشارکت در اجرای طرح تشویق شدند.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به گرانی روزافزون داروها و سخت شدن وضعیت معیشتی مردم به ویژه در تامین داروهای بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: شرکت‌های بیمه‌ای گاهی هزینه تامین برخی از داروها را پوشش می‌دهند ولی گاهی ناچارا در صورت مواجهه با چنین بیمارانی از کمک‌های خیرین استفاده می‌شود.

وی خود و پرسنل این داروخانه را وسیله‌ای برای رساندن کمک خیرین به نیازمندان واقعی دانست و افزود: در شناسایی بیماران بی‌بضاعت عوامل متعددی در نظر گرفته می‌شود و گاهی کل هزینه‌های داروها و گاهی بخشی از آنها از محل کمک‌های خیرین تامین می‌شود.

حاجی قهرمانی افزود: وجوهات و کمک‌های نقدی هر چند کم مردم در این مسیر گره گشای مشکلات بیماران بی‌بضاعت است و ما هم تلاش می کنیم سهمی در این کار خیر داشته باشیم.