به گزارش ایرنا از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، حجت الاسلام احمد مروی روز دوشبنه در جمع طلاب مدرسه علمیه امام خمینی(ره) مشهد، افزود: برنامههای آموزشی حوزه باید با توجه به تحولات اجتماعی و سازگار با نیازهای جامعه بازنگری شود و نقطهنظرات رهبر معظم انقلاب در حوزههای علمیه مورد توجه و تأمل جدی قرار گیرد، چرا که بیانات و دیدگاههای معظمله بهترین نقشه راه برای حوزههای علمیه است که زمینهساز تحول واقعی در این نهاد مهم دینی و فرهنگی میشود.
وی افزود: محدوده فعالیت روحانیت تنها محدود به مسائل عبادی مسلمانان نمی شود، بلکه امروز روحانیت با حضور فعال و گستردهتر در عرصههای مختلف داخلی و خارجی نقش ایفا میکند. بنابر این، در این شرایط جدید، مسوولیت روحانیت نیازمند توانمندیهای عمیقتری است، زیرا تأثیرات و دایره اثرگذاری امروز به مراتب پیچیدهتر و وسیعتر از گذشته است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: در جهتگیریها، شاخص تنها رهبر معظم انقلاب است. دیروز شاخص، امام خمینی(ره) بودند و سرانجام کسانی که از امام عبور کردند، قابل مشاهده است. امروز نیز شاخص، رهبر معظم انقلاب هستند و هر کسی که از رهبری عبور کند، به انحراف خواهد افتاد و در این مساله شکی نیست.
وی افزود: یکی از مقولههای بسیار مهمی که باید مورد توجه طلاب قرار گیرد، «تبار روحانیت» است، روحانیت بهعنوان یک جریان فرهنگی و معنوی اصیل، تبار غنی و درخشانی دارد که متأسفانه گاهی مورد غفلت قرار میگیرد. در واقع، این تبار نهتنها به گذشتهای پر افتخار اشاره دارد، بلکه نقشی کلیدی در شناخت وظایف و شکلدهی به ایفای وظایف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی طلاب در آینده دارد.
حجت الاسلام مروی گفت: طلاب باید پیش از ورود به دوران درسی، دورهای پیشنیاز از «تبارشناسی روحانیت» را بگذرانند، چرا که انسان تا زمانی که از ریشهها و هویت خود بیاطلاع باشد، نمیتواند نقشی را که بر دوش دارد، به درستی ایفا کند و در واقع، شناخت تبار و هویت فردی و اجتماعی، به فرد کمک میکند تا اهداف خود را روشن شاخته و به مسوولیتهای خود آگاهتر شود.
حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و حدود ۴۰ هزار طلبه در حال آموزش در ۱۴۶ مدرسه علمیه زیر نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.
هم اکنون بیش از ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است.