به گزارش روز دوشنبه خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ مطیع الحق خلص سرپرست اداره ملی حفاظت محیط زیست حکومت سرپرست افغانستان با اعلام این خبر افزود: نسل ۱۴۹ نوع حیوانات و نباتات در خطر انقراض قرار دارد و دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به دلیل خشکسالی آواره شده اند.
وی در یک نشست خبری که دیروز (یکشنبه) برگزار شد، گفت: هبات حکومت سرپرست افغانستان در کنفرانس تغییر اقلیم (COP۲۹) با معرفی مرجع تماس ملی برای صندوق اقلیم سبز، تلاش کرد توجه جهانیان را به مدیریت موثر پروژههای محیط زیستی در افغانستان جلب کند.
به گفته سرپرست ریاست حفاظت از محیط زیست، هیات طالبان تعامل، هماهنگی و همکاری ادارات مربوط به مبارزه با تغییر اقلیم و حضور فعال افغانستان در نشستهای منطقهای و جهانی را خواستار شد.
وی خاطرنشان کرد: در کنفرانس تغییر اقلیم (COP۲۹) تلاش کردیم جامعه جهانی را قانع کنیم که موضوع تغییرات اقلیمی و محیط زیستی ربطی به سیاست نداشته، بلکه این مساله باید به عنوان یک معضل اجتماعی و بشری در نظر گرفته شود.
خبرگزای آوای افغانستان نیز در گزارشی از این نشست خبری، به اظهارات مطیع الحق که کشورهای توسعه یافته را عامل اصلی تغییرات اقلیمی دانست، اشاره کرد و به نقل از او آورد: افغانستان ۰.۰۸ درصد در تولیدات گازهای گلخانهای سهم دارد اما بیشترین آسیب را از ناحیه تغیرات اقلیمی متحمل شده است.
خلص اشاره کرد: در اثر تغییرات اقلیمی در افغانستان بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بی خانمان شده اند و بیش از ۱۳ میلیون دلار زیربنا تخریب شده است.
وی بیان داشت در کنفرانس تغییر اقلیم (COP۲۹) پیرامون آسیبپذیریهای افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی بحثهای مفصل صورت گرفته است. به گفته وی، در این نشست برای کشورهای آسیبپذیر از ناحیه تغییرات اقلیمی سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۵ در نظر گرفته شده و افغانستان سالانه حدود ۲۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در امر مبارزه با تغییرات اقلیمی نیاز دارد.
مسئولان اداره حفاظت محیط زیست افغانستان میگویند: در کنفرانس تغییر اقلیمی در باره ۳۲ پروژه افغانستان که در حالت تعلیق قرار دارد نیز گفتوگو صورت گرفته است و از طرف چهار صندوق مالی تغییرات اقلیمی چراغ سبز نشان داده شده و آنان وعده دادند تا ۱۴ پروژه عملا در این کشور آغاز شود.
این هیات دستاورد دیگر خود در این نشست را پیشنهاد پروژههایی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار از سوی صندوق های مالی در این زمینه معرفی کرد.
به گزارش ایرنا، افغانستان ششمین کشور متاثر از تغییرات اقلیمی در جهان است که هیچ نقشی در تخریب محیط زیست ندارد.