به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم محمدی روز دوشنبه در مراسم روز جهانی خاک در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا افزود: زنگ خطرها برای وضعیت خاک به صدا درآمده است و باید مراقبت بیشتری از آن داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه خاک کشور از نظر تولید انواع محصولات کشاورزی بسیار با ارزش است، افزود: در نگهداری از خاک باید از واژه پیشگیری استفاده کنیم چرا که بهسازی از خاک به سال های خیلی دور بر می گردد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تاکید کرد: نباید اجازه فرسایش و نابودی خاک را داد چو حیات بشر به خاک وابسته است و خاک محل تامین غذای انسان است.
وی با بیان اینکه سالانه ۲ میلیارد تن خاک در کشور دچار فرسایش می شود، افزود: اگر قیمت هر تن خاک را حداقل ۲۸ دلار محاسبه کنیم سالانه ۵۶ میلیارد دلار فرسایش خاک در کشور داریم.
محمدی تاکید کرد: برای بهره وری بیشتر و همچنین حفاظت از خاک باید از کشاورزی سنتی فاصله بگیریم و از تکنولوژی در فرایند کشاورزی استفاده کنیم.
وی یکی از دلایل تغییر مزه میوه ها که مورد پسند نیست را، از دست دادن خاصیت خاک در باروری محصول و استفاده از کود شیمیایی عنوان کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست همدان بهره گیری از هوش مصنوعی را یکی از راههای افزایش بهره وری در برداشت محصولات کشاورزی و حفاظت از خاک دانست.