به گزارش خبرنگار ایرنا؛ منوچهر حبیبی افزود: استان کرمانشاه با افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کردی و عربی کشور عراق و بهره مندی از ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی در واقع دروازه تجارت ایران است.
استاندار کرمانشاه در نخستین روز کاری خود اظهار کرد که تجارت را به عنوان محور توسعه استان در نظر میگیریم و به دنبال آن هستیم تا صادرات و واردات از طریق استان به عراق را تا ۵۰ درصد افزایش دهیم.
حبیبی با تصریح بر اینکه شرایط را برای حضور سرمایه گذاران در استان کرمانشاه فراهم و آسان میکنیم افزود: در دوره جدید و با همکاری وزارت امور خارجه، دیپلماسی اقتصادی با کشور عراق را در دستور کار قرار می دهیم تا بتوانیم تجارت و اقتصاد را در منطقه رونق دهیم.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه کلکسیونی از قابلیت ها، پتانسیل ها و ظرفیت ها را در خود جای داده است، گفت: وجود هزاران هکتار زمین کشاورزی و باغی، بیش از چهار هزار جاذبه گردشگری و منابع طبیعی زیرزمینی و معادن می تواند رونق را در بخش های مختلف این استان به همراه داشته باشد.
مهار بیکاری از طریق جذب سرمایه گذاری در اولویت است
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه نباید از تکنولوژی روز دنیا عقب بمانیم گفت: امروز در استان کرمانشاه باید به سمت کشاورزی، آبیاری و گلخانه های هوشمند حرکت کنیم تا بتوانیم میزان مصرف آب را مدیریت کنیم. مکانیزاسیون کشاورزی و تکمیل سامانه گرمسیری هم در همین چارچوب تکمیل خواهد شد.
حبیبی توریسم درمانی را با توجه به همسایگی با کشور عراق ظرفیتی برای تحول اقتصاد منطقه معرفی کرد و در خصوص حل مشکل بیکاری کرمانشاه هم افزود: مهار بیکاری در استان از طریق جذب سرمایه گذار محقق میشود لذا با همکاری و تعامل همه دستگاه های اجرایی به دنبال جذب سرمایه گذار و تقویت بخش خصوصی هستیم.
وی با بیان اینکه چهار هزار متر مکعب آب از مرزهای استان کرمانشاه خارج می شود تصریح کرد: مهار این آب ها می تواند حدود ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی منطقه را سیراب کند.
استاندار کرمانشاه تکمیل شبکه حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی را یکی دیگر از برنامه های خود در دولت چهاردهم عنوان کرد و افزود : افزایش تعداد پروازها، تکمیل راه آهن کرمانشاه، احداث و بهسازی راه های اصلی و فرعی و همچنین راه های روستایی استان در دوره جدید به صورت جدی دنبال خواهد شد.
حبیبی توجه به اقتصاد مردم در روستا را جهت جلوگیری از مهاجرت به شهر و حاشیه نشینی ضروری دانست و گفت: اقتصاد روستاها را با ایجاد بومگردی ها فعال میکنیم چراکه نرخ بیکاری کرمانشاه امروز با توجه به ظرفیت های موجود زیبنده این استان نیست.
استاندار کرمانشاه ظرفیت اربعین و کاروان های راهیان نور را برای معرفی کرمانشاه و رونق استان مهم ارزیابی کرد و افزود: توجه به صنایع پایین دست نفت و پتروشیمی، توسعه صنایع تبدیلی و صنعت گردشگری، مناطق آزاد تجاری و اقتصادی از جمله موضوعاتی است که می تواند در مهار بیکاری مهم باشد و این در حالیست که در دوره جدید حتما مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان پیگیری جدی خواهد شد.
وفاق ملی حلقه مفقوده ساختار سیاسی کشور است
حبیبی در بخش دیگری از سخنانش وفاق ملی را حلقه مفقوده ساختار سیاسی کشور دانست و گفت: ایجاد وفاق و همدلی در کشور منجر به همبستگی ملی و افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد.
وی تصریح کرد: شعار وفاق ملی که با تدبیر دکتر پزشکیان مطرح شد، در استان کرمانشاه به صورت جدی پیگیری می شود و ذیل همین گفتمان از افراد توانمند، کارا، کاربلد و معتقد به نظام و پایبند به گفتمان دولت چهاردهم بهره می بریم.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه یک ایران مدیون استان و مردم کرمانشاه است گفت: کرمانشاه در طول تاریخ دین خود را به نظام و انقلاب ادا کرده است و خداوند را شاکر و سپاسگزارم که امروز مهر نوکری و خدمت گزاری این مردم مقاوم و صبور بر پیشانی من حک شده است.
حبیبی کرمانشاه را نماد زاگرس دانست و افزود: من هم فرزند زاگرس هستم و با درختان بلوط زندگی کرده و از نان آن بزرگ شده ام و امیدوارم بتوانم به عنوان کسی که از جنس و ژن همین مردم است، دین خود را به این استان و مردم آن ادا کنم و قطعا برای تحقق مطالبات مردم ساعت و وقت را نمی شناسم.
منوچهر حبیبی دارای تحصیلات لیسانس راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت و دکترای برنامه ریزی شهری است و در کارنامه اجرایی خود معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین، معاون امور عمرانی استانداری قزوین، معاون امور اقتصادی استانداری قزوین، معاون امور عمرانی استانداری کهکیلویه و بویر احمد، مدیرکل حراست استانداری کهکیلویه و بویراحمد، فرماندار گچساران، مدیرکل راه و ترابری استان کهکیلویه و بویراحمد، سرپرست فرمانداری قزوین و همچنین شهرداری یاسوج را دارد.
عضویت در شوراها و هیات مدیره سازمانهای مختلف علمی، اجرایی و صنعتی، مدیرعامل هلدینگ عمرانی و ساختمانی، عضویت در کانون کارشناسان رسمی دادگستری، عضو هیات امنا و تدریس در مراکز علمی و دانشگاهی و تالیف کتاب از دیگر تجارب کاری منوچهر حبیبی در استانهای مختلف ایران است ضمن اینکه او از رزمندگان دفاع مقدس بوده و سابقه حضور داوطلبانه در جنگ تحمیلی دارد.
منوچهر حبیبی بیستمین استاندار کرمانشاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است و براساس آمار و سوابق پیش از انقلاب نیز استان کرمانشاه ۳۴ استاندار داشت.