تهران- ایرنا- نشریه «میدل‌ ایست آی» در مطلبی با اشاره به صدور بیانیه اخیر پاریس مبنی بر اعطای مصونیت به سران رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از بازداشت آنها پس از حکم دادگاه کیفری بین‌المللی، این اقدام فرانسه را دامن‌زدن به نسل‌کشی فلسطینیان توصیف کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این نشریه انگلیسی، وزارت امور خارجه فرانسه که با صدور بیانیه مورخ ۲۷ نوامبر (۷ آذر) مدعی شد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و سایر وزیران مربوطه (یعنی یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین وی) هدف حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی(ICC)، از مصونیت اعطا شده به کشورهای غیر عضو اساسنامه رم، بهره مند می شوند، به نسل کشی دامن می زند.

فرانسه در این بیانیه تاکید کرده است که از مصونیت های موجود در این اساسنامه در صورت درخواست دادگاه کیفری بین المللی برای دستگیری مقامات یاد شده اسرائیل استفاده می کند. به عبارت دیگر، فرانسه با صدور این بیانیه اعلام کرده است که رهبران اسرائیلی متهم به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را دستگیر نمی کند.

به نوشته میدل ایست آی، این در حالی است که در پی اعلام حکم دادگاه یاد شده، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که تبعیت از احکام دیوان کیفری بین‌المللی برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجباری است و وزیران خارجه گروه هفت نیز در نشست اخیر خود در ایتالیا اعلام کردند که به تعهدات خود در این زمینه پایبند می مانند.

تسلیم شدن در برابر باج خواهی نتانیاهو

به اعتقاد نویسنده این مطلب، فرانسه تلاش می کند میان پایبندی به اصول دیوان کیفری بین‌المللی از یک سو و حمایت از اسرائیل و فرار از تعهداتش از سوی دیگر، به شیوه ای حقوقی- آکروباتیک، ماجرا را حل و فصل کند و با این بهانه که اسرائیل از امضاکنندگان اساسنامه رم نیست، به آن مصونیت دهد.

این در حالی است که سایر مقامات کشورهای غیر عضو از چنین مصونیتی برخوردار نشده اند؛ از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که با وجود عضو نبودن در این دادگاه، پس از اعلام حکم ICC از چنین مصونیتی از سوی کشورهای غربی بهره مند نشد و فرانسه نیز هیچ تردیدی در دستگیری رهبر کرملین ابراز نکرده است.

امیر تیبان روزنامه نگار روزنامه اسرائیلی هاآرتص، پس از اعلام بیانیه دولت فرانسه نوشت: براساس اعلام حلقه نزدیک به نتانیاهو، پاریس با انتشار این بیانیه در سایه ضرب الاجل اسرائیل و تهدید به خروج فرانسه از روند مذاکرات آتش‌بس، با چنین مکانیسمی موافقت کرده است. بنابراین، به نظر می‌رسد پاریس در تلاش برای حفظ نقش خود در خاورمیانه، تسلیم باج خواهی نتانیاهو شده و قانون را تحریف کرده است.

وی در ادامه استدلال کرد: اما این امر اعتبار کشورهایی مانند فرانسه که مدعی نفوذ بین المللی با استناد به قانون و حقوق بشر هستند را بیش از پیش از بین ببرد.

القای شخصیت دموکراتیک

این نشریه در بخشی دیگر با اشاره به نخستین واکنش فرانسه به صدور حکم دیوان کیفری بین المللی، یادآور شده است که وزارت امورخارجه فرانسه پس از این اقدامICC تاکید کرد که «هیچ شباهتی بین حماس به عنوان یک گروه تروریستی و اسرائیل به عنوان یک کشور دموکراتیک وجود ندارد».

از نقطه نظر نگارنده این مطلب، چنین اظهارنظری نشان می دهد که کشته شدن ده ها هزار غیرنظامی در بیش از یک سال گذشته از جنگ غزه، آواره‌ شدن بیش از دو میلیون نفر از ساکنان این باریکه و عدم دسترسی به نخستین نیازهای اساسی انسانی، نسل کشی و قتل عام، همه جنایاتی است که برای کشورهای دارای خصلت دموکراتیک قابل بخشش است.

میدل ایست آی می افزاید: بیشتر کشورهای غربی، اسرائیل را قربانی نهایی تروریسم می دانند؛ چراکه آن را نتیجه جنایات هیولاوار یهود ستیزی در اروپا دانسته و از همین رو دست از حمایت بی قید و شرط خود از آن برنمی دارند.

حمایت از یک مارپیچ در حال سقوط

در بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه همچنین بر قصد فرانسه برای همکاری نزدیک با نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی برای دستیابی به صلح و امنیت در تمامی خاورمیانه تاکید شده است. حال آنکه چنین چشم‌اندازی نادیده انگاری هدف اصلی اسرائیل که شامل از بین بردن مساله فلسطین و دستیابی به سرزمین موعودی است که دولت یهود همواره به دنبال آن بوده است.

میدل ایست آی خاطرنشان می کند که اسرائیل فعالانه در حال آماده سازی الحاق کرانه باختری و حتی تمام یا بخشی از نوار غزه و همچنین ساخت «معبد سوم» در بیت المقدس به جای مسجد الاقصی است.

از همین رو، فرانسه باید بداند که صلح واقعی و میانجیگیری برای برقراری آن نمی تواند شامل نادیده گرفتن شهرک سازی یهودیان و تضمین آرزوی فلسطینیان باشد.

این نشریه در پایان هشدار داده است که همزمان با گسترش موج ملی گرایی و اقتدارگرایی جهانی، اسرائیل با حمایت دولت آینده دونالد ترامپ، به دنبال از بین بردن نظم بین المللی لیبرالی است که در پی وحشت پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمد. بنابراین پاریس باید به یاد داشته باشد که صدور بیانیه های اینچنینی در برابر اقدامات ضروری عدالت بین‌الملل، کمکی به توقف این مارپیچ در حال سقوط نمی کند.