مشهد- ایرنا- وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: حکیم ابوالقاسم فردوسی دارای شخصیتی با ابعاد جهانی و شناخته شده برای فرهنگ دوستان است.

به گزارش ایرنا، سراج الدین مهر الدین روز دوشنبه در بازدید از آرامگاه فردوسی در مشهد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تاریخ، ادبیات و فرهنگ ۲ کشور ایران و تاجیکستان در بخشهای زیادی مشترک است و دارای تمدنی مشترک هستیم.

سراج الدین مهرالدین که در حاشیه برگزاری نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به مشهد سفر کرده است ادامه داد: حکیم ابوالقاسم فردوسی ، فرهنگ و تاریخی عظیم را به ما نشان می دهد و معرفی می کند.

وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: تمدن فارسی زبانان در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و منحصر به فرد است در حالی که در زمان سرایش شاهنامه توسط فردوسی برخی از کشورها اساسا در جغرافیا وجود نداشتند.

مهر الدین افزود: در اجلاس اکو با وزیر خارجه ایران درباره توسعه روابط فرهنگی و گردشگری گفت و گو خواهیم کرد تا شرایطی برای تسهیل حضور مردم تاجیکستان در ایران و حضور مردم ایران در تاجیکستان فراهم شود.

در این بازدید وزیر امور خارجه تاجیکستان در دفتر یادبود آرامگاه فردوسی یادداشتی بدین شرح نوشت:

به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگرد

به من سعادت بزرگ زیارت مقبرہ فردوسی بزرگوار دست داد که خدا را شکر می گویم. فردوسی خداوندگار شاهنامه و مایه افتخار و نازش همه مردمان فارسی زبان است. وظیفه ماست که شاهنامه و خداوندگار آن را پاس بداریم.

به همه پاسداران مقبره فردوسی اظهار تشکر می کنم و برایشان تندرستی و توفیق روز افزون آرزو دارم.

بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی در مشهد برگزار می شود.

اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.