مسکو- ایرنا- سخنگوی کرملین با اشاره به تحولات اخیر سوریه و تحرکات گروه‌های تروریستی در مناطقی از این کشور گفت: روسیه به حمایت از بشار اسد رئیس جمهور سوریه ادامه می دهد.

به گزارش ایرنا از ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ در نشستی خبری افزود: روسیه در حال تجزیه و تحلیل اوضاع در سوریه است و موضعی را در مورد آنچه برای تثبیت اوضاع لازم است، تدوین خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما در این راستا به تماس‌های خود در سطوح مناسب ادامه می‌دهیم.

به گزارش ایرنا، گروه‌های تروریستی از بامداد چهارشنبه با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

این عملیات نظامی تروریست‌ها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.


پاسخ به تهدید ترامپ برای کشورهای بریکس
اظهارنظر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود.
پیش از این، ترامپ، کشورهای بریکس را تهدید کرده است که اگر از طرح ایجاد ارز جایگزین دلار دست نکشند، تعرفه گمرکی ۱۰۰ درصدی برای محصولات این کشورها وضع خواهد کرد.

سخنگوی کرملین در پاسخ به این اظهارات گفت: اگر ایالات متحده آمریکا برای وادار کردن کشورها به استفاده از دلار از ابزار زور استفاده کند، این وضعیت می تواند روند روی آوردن دولت ها به استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری خارجی را تقویت کند.
پسکوف اظهار داشت: ما فقط در مورد کشورهای عضو گروه بریکس صحبت نمی کنیم، به طور کلی، کشورهای بیشتری شروع به استفاده از ارزهای ملی هنگام انجام مبادلات تجاری، اقتصادی خارجی کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه پیشتر گفته است که صحبت درباره ایجاد واحد پولی بریکس خیلی زود است.

نشانه‌های تلاش برای انقلاب رنگی در گرجستان
سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: رویدادهایی که در گرجستان رخ می دهد نشان‌دهنده تلاش‌هایی برای یک "انقلاب نارنجی" را نشان می دهد، این وضعیت، شباهت زیادی با رویدادهای میدان دارد.
وی ادامه داد: تلاش هایی برای متزلزل کردن اوضاع در گرجستان وجود دارد، مقامات این کشور در حال اتخاذ اقدامات لازم برای تثبیت وضعیت هستند.
پسکوف در عین حال خاطرنشان کرد: همه آنچه که در گرجستان اتفاق می افتد، موضوع داخلی این کشور است، روسیه قصد دخالت در این روند را ندارد.

به نوشته ریانووستی، تازه ترین سلسله اعتراضات مخالفان در گرجستان روز پنجشنبه پس از اعلام تصمیم نخست وزیر این کشور مبنی بر تعلیق بررسی موضوع آغاز مذاکرات برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ شکل گرفت. بنا بر این گزارش، معترضان از ترقه استفاده کردند، سنگ، بطری و کوکتل مولوتف نیز در محل اعتراضات یافت شد. در پاسخ، نیروهای امنیتی از تجهیزات ویژه از جمله ماشین های آب پاش استفاده کردند.

آلمان به حمایت بی‌قیدوشرط از اوکراین ادامه می‌دهد
سخنگوی کرملین در واکنش به برنامه اولاف شولتس صدراعظم آلمان برای سفر به اوکراین نیز گفت: آلمان به مسیر خود در حمایت بی قید و شرط از اوکراین ادامه می دهد.
وی در عین حال یادآور شد که نخستین تماس پس از مدت ها بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شولتس اخیراً انجام شد.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه گفت و گو، همیشه یک پدیده مثبت است، ادامه داد: پوتین از طریق شولتس، پیامی به زلنسکی منتقل نکرده است.

بنا بر گزارش رویترز، صدراعظم آلمان ۲۵ آبان ۱۴۰۳ در تماس کم‌سابقه تلفنی با رئیس جمهور روسیه از وی خواست تا مذاکرات صلح را با اوکراین از سر بگیرد. سخنگوی دولت آلمان در این باره گفت: شولتس در مکالمه تلفنی یک ساعته با پوتین که اولین گفتگوی آنها در دو سال گذشته بود، خروج نیروهای روسیه از اوکراین را خواستار شد و بر ادامه حمایت آلمان از اوکراین تاکید کرد.

اظهارات سناتور ارشد روس در زمینه احتمال مذاکرات درباره اوکراین در سال ۲۰۲۵
سخنان رئیس شورای فدراسیون روسیه در یک مصاحبه موضوع پرسش دیگری از پسکوف بود.
والنتینا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون روسیه پیش از این گفته بود که احتمال برگزاری مذاکرات درباره اوکراین در سال ۲۰۲۵ را بیشتر از کنار گذاشتن چنین تلاش هایی حدس می‌زند.

سخنگوی کرملین  در پاسخ به این پرسش گفت: با توجه به اطلاعات و آماری که در دسترس است، تعداد افرادی که دیگر ایده جنگی دائمی را نمی پذیرند، در حال افزایش است و ما نیز می بینیم که خلق و خوی اروپا نیز در حال تغییر است و کشورها در حال تغییر هستند.
پسکوف درباره چشم انداز مذاکرات درباره اوکراین افزود: همه چیز به چگونگی پیشرفت رویدادها بستگی دارد؛ البته مهمترین مسأله برای روسیه دستیابی به اهداف تعیین شده است.

سفر پوتین به هند در حال برنامه‌ریزی است
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا پوتین رئیس‌جمهور روسیه قصد دارد در اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی به هند سفر کند؟،‌گفت: می توانم تأیید کنم که این سفر در حال برنامه ریزی است، ما منتظر انجام این سفر هستیم، اما هنوز تاریخ دقیقی وجود ندارد.
پیش از این، یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور روسیه در امور سیاست خارجی گفته بود که نارندرا مودی نخست وزیر هند از پوتین برای دیدار از هند در سال ۲۰۲۵ دعوت کرده است.

برچسب‌ها