تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، باید با کمک دانشجویان وفاق بیشتری در دانشگاه ها ایجاد کنیم.

شاهین آخوندزاده در آستانه ۱۶ آذر روز دانشجو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اظهار داشت: امروز کشور در شرایط خاص تاریخی قرار دارد؛ از سویی فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌ها سبب شده تا درآمد ناخالص ملی کشور کاهش یابد و از سوی دیگر تحولات نظامی و سیاسی در منطقه غرب آسیا شرایط ویژه‌ای را بوجود آورده است.

معاون وزیر بهداشت افزود: در چنین شرایط حساسی باید با کمک دانشجویان وفاق بیشتری در دانشگاهها داشته باشیم.

وی در این باره توضیح داد: دانشجویان باید تفکر سیاسی داشته باشند ولی نباید جناحی عمل کنند زیرا آنان می‌توانند در مسایل اجتماعی و سیاسی کشور موثر باشند و موثر عمل کنند.

آخوندزاده با بیان اینکه با انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور چهاردهم در فضای دانشگاه‌ها تفکر سیاسی ایجاد شده است، تصریح کرد: دانشجویان ما همچون فرزندان اساتید دانشگاه ها هستند و باید سختی‌ها و فشارها را راحت‌تر تحمل کنند.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور امسال در آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی انتظار منطقی خود و جامعه از دانشجویان و اساتید را تلاش برای حل مشکلات و گشودن گره‌ها در جامعه دانست و اظهار داشت: کسی می‌تواند به حل این مشکلات کمک کند که ذهنی خلاق، اندیشه‌ای توانمند و بالنده و انگیزه‌هایی والا داشته باشد و دلش بخواهد ایران را به عزت برساند. آن سند چشم‌اندازی که رهبری معظم انقلاب اسلامی پیش‌روی ما قرار دادند که بر اساس آن باید در منطقه به جایگاه اول برسیم، نه با شعار و دعوا بلکه با تلاش و کوشش محقق می‌شود.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها در اداره کشور، گفت: کشور ما مشکلات زیادی دارد و دانشگاه‌ها می‌توانند با تعریف پروژه در پی حل آن مشکلات باشند و ما حاضریم این مناسبات را با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها برقرار کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه ما به دنبال اساتیدی هستیم که شیوه‌های اصلاح روش مدیریت کشور را به ما بگویند و انتظارم از وزارت علوم و بهداشت این است که این فرآیند را اجرایی کنند، اظهار داشت: همه باید برای پیشرفت کشور تلاش کنیم و از سختی‌ها و موانعی که ایجاد می‌شود، نهراسیم.

به گزارش ایرنا، روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ سرآغاز استکبارستیزی در دانشگاه‌ها بود، بعد از واقعه کودتای ننگین ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ با فاصله کمی فداکاری دانشجویان دانشگاه تهران در ۱۶ همان سال رخ داد؛ زیرا ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا به ایران آمده بود تا ضمن پاداش به رژیم ستم شاهی معاهده‌های مختلفی برای به یغما بردن ثروت ملی منعقد کند و بنا بود دکترای افتخاری در دانشگاه تهران به وی تقدیم شود که دانشجویان بیداردل در آن شرایط خفقان به صحنه آمدند و در این میان سه دانشجو به نام‌های مصطفی بزرگ نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت رضوی به شهادت رسیدند.