به گزارش ایرنا، مبتلایان به این ویروس می گویند که اچ ای وی با نگاه منتقل نمی شود یا با لبخند زدن سرایت نمی کند و با دوستی افراد مبتلا، این ویروس تکثیر نمیشود.
آنان بر این باورند که می شود از یک هوا زیر سقف یک آسمان و روی گستره یک زمین زندگی کرد بدون آن که از ویروس مثبت اچ ای وی ترسید.
از آن جا که ویروس اچآیوی هیچ آسیبی به بدن نمی زند و فقط وارد گلبول سفید شده و از امکانات آن برای تغذیه و رشد خود استفاده می کند و هیچ قسمتی از بدن، حتی گلبول سفید را تخریب نمی کند و علامتی نیز ندارد، بنابراین نیاز و ضرورت است که خبرنگاران و فعالان رسانه ای در خصوص ویژگی ها، علایم و راهکارهای مقابله و یا پیشگیری از این بیماری بنویستند و قلم بزنند.
ترس و باورها در خصوص اچ آی وی در آن زمان که به تازگی در کشور شناسایی شد، بسیار زیاد بود و مردم از تماس با افرادی که دچار این بیماری بودند، ترس عمیقی داشتند و به این بیماران انگهایی می زدند، اما به تدریج و با آگاهی بخشی در این خصوص که اچ آی وی از طریق تماس های عادی از جمله کار و زندگی کردن با این بیماران، هم صحبت شدن، همسفر و همکلاس بودن، نشستن در کنار یکدیگر، سوار شدن در وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس و تاکسی و استفاده از تلفنهای عمومی، غذا خوردن، آشامیدن و یا حتی استفاده از قاشق و چنگال، لیوان و وسایل و ظروف غذاخوری، اشک و بزاق و از راه هوا، عطسه و سرفه، استفاده از سرویسهای بهداشتی مشترک مثل حمام، توالت و استخرهای مشترک به بدن انسان منتقل نمیشود، دیدگاه ها نسبت به این بیماری بسیار بهبود پیدا کرد و امروز که این بیماری درمان نیز می شود، ترس اکثر بیماران ایدز نیز کمتر شده است
حتی مراقبت و درمان فرد مبتلا به اچآیوی، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش تعداد ویروس در خون فرد، باعث می شود مدت زمان بروز ایدز آن قدر طولانی شود که حتی تا آخر عمر فرد هم اتفاقی نیفتد.
مهمترین اتفاق این است که اگر کسی در معرض ویروس قرار گرفت یا رفتار پرخطری داشت، حتماً برای آگاهی از سلامتی خود تست بدهد. تست اچ آی وی، رایگان، محرمانه و داوطلبانه است و ایران جزو معدود کشورهایی است که درمان رایگان این بیماری را در اختیار افراد مبتلا قرار داده است.
چنانچه تست فردی مثبت شده باید به سرعت وارد چرخه درمان شود، این افراد باید به طور مستمر دارو را مصرف کنند تا از این طریق بار ویروس در بدنشان کاهش یابد و در نهایت به صفر برسد در این شرایط ویروس در هیچ رابطهای به شریک جنسی منتقل نمی شود زیرا یار ویروس با مصرف دارو به صفر رسیده است.
فردی که دارای اچ آی وی و تحت نظر و درمان است، میتواند با فردی که این ویروس در بدنش وجود ندارد، ازدواج کند. حتی فرد مبتلا میتواند بچهدار شود و بچه سالم به دنیا آورد مشروط به اینکه عمل سزارین انجام شده و به نوزاد شیر مادر ندهند.
هر سال اول دسامبر به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. در این روز جوامع با یکدیگر همپیمان می شوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند. بهمنظور اطلاعرسانی مناسب و ترغیب به انجام تست در این خصوص، تشدید فعالیتهای بیماریابی در کلیه مراکزی که تست تشخیص اچآیوی انجام میدهند، مدنظر قرار گرفتهاست.
با توجه به این مهم و حساسیت موضوع ایدز و رسالت دستاندرکاران عرصه سلامت و بهداشت کشور به مناسبت روز جهانی ایدز، یک بازه زمانی یک ماهه (از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر) در نظر گرفته شدهاست که، فرصت مناسبی برای تبیین برنامهها، جلب مشارکت سیاستگذاران و مسئولان، بیان اقدامات، دستاوردها و چالشهای موجود و همچنین تکریم فعالیتهای دست اندرکاران خواهد بود.
پویش" من هم تست اچ آی وی می دهم " ۲ هدف اصلی دارد که این اهداف-تشدید بیماریابی در گروه های کلیدی و همچنین کاهش انگ اچ آی وی از طریق اطلاعرسانی و دسترسی همگانی به آموزش و تست، است.