به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، مهدی پندار در نامهای به روسای دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور ضمن اعلام موافقت سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور با تخصیص تعداد دو هزار و ۴۴ سهمیه (با احتساب تخصیص مرحله قبل در مجموع تعداد ۲۳۵۸ سهمیه) ردیف استخدام برای متقاضیان عضویت هیات علمی از محل فراخوان جذب سال، ۱۴۰۲ از دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی خواست، پس از احراز شرکت در فراخوان سال ۱۴۰۲ و صدور ابلاغ تأییدیه هیات مرکزی جذب اعضای هیات علمی به امضای رئیس مرکز یاد شده، نسبت به بارگذاری مدارک در سامانه کارمند ایران، اقدام لازم را صورت دهند.
به گزارش ایرنا، اولین فراخوان جذب اعضای هیات علمی در سال ۱۴۰۲ در شهریور ماه و دومین فراخوان بهمن ماه اعلام شد. به گفته رئیس پیشین مرکز جذب اعضای هیاتعلمی وزارت علوم در فراخوان شهریور دو هزار و ۳۰۰ نفر ظرفیت و در فراخوان بهمن نزدیک به ۹۰۰ نفر ظرفیت در نظر گرفته شده بود که در مجموع بین سه هزار و ۲۰۰ نفر ظرفیت جذب اعضای هیات علمی از سازمان اداری و استخدامی مجوز اخذ شده بود.
مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم وظیفه اعلام فراخوان و اجرای روند جذب اعضای هیات علمی را برعهده دارد. این مرکز همچنین ساماندهی و تسریع انجام امور مرتبط با اعضای هیات علمی (نیاز سنجی، جذب، بکار گیری با انجام فراخوان)، برنامهریزی و هماهنگی لازم جهت آموزش های مورد نیاز توانمند سازی اعضای هیاتعلمی، پایش و ارزشیابی مستمر عملکرد اعضای هیات علمی و انجام امور کارشناسی مرتبط با ترفیع، ارتقای تغییر وضعیت تمامی اعضای هیات علمی و انعقاد قرارداد (با اعضای هیات پیمانی) را انجام می دهد.
بررسی سوابق آموزشیحرفه ای و ارزشیابی مدارک متقاضیان عضویت هیات علمی، انجام امور اداری متقاضیان گذراندن طرح و تعهدات و سربازی در دانشگاه به عنوان عضو هیاتعلمی، کارشناسی امور حق التدریس اساتید مدعو و سایر مدرسان، دعوت از اساتید مدعو، کارشناسی و انجام امور اجرایی تعیین اساتید نمونه براساس آییننامههای مربوطه، کارشناسی و انجام امور بورسیه های داخل و خارج دانشگاه، کارشناسی و انجام سایر مکاتبات اعضای هیاتعلمی با مجاری ذیربط (وزارت متبوع، مدیران دانشگاه و دانشکده ها، هیات اجرایی جذب، هیات ممیزی و غیره)، انجام امور اداری مربوط به ترفیع، تبدیل وضعیت و ارتقای اعضای هیات علمی، انجام امور مربوط به اعضای هیاتهای ممتحنه و ارزشیابی و بوردهای تخصصی علوم پایه و بالینی از دیگر وظایف این مرکز است.
هیأت عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مسئول نظارت بر عملکرد هیأتهای مرکزی جذب و هیأتهای اجرایی جذب در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بوده و مرجع رسیدگی به شکایات دریافتی از عملکرد هیأتهای اجرایی در زمینه تخلفات، تندروی، مسامحهکاری و اعمال تبعیض در بررسی پروندهها است.