به گزارش ایرنا، مصطفی آباد روز سه شنبه در آیین معارفه رییس دادگاه بخش سردشت دزفول، با تاکید بر تعامل نزدیک دستگاه قضایی با دستگاههای شهرستان بیان کرد: تعامل با ادارات و مسوولان به منظور پیشبرد اهداف قوه قضاییه در بسط عدالت در جامعه با حفظ استقلال قضایی اولویت دارد.
وی امنیت را محصول اقدام جمعی دستگاهها دانست و افزود: امنیت پایدار زمانی ارتقا مییابد که تمام دستگاهها به وظایف خود به خوبی عمل کنند و در این راستا دستگاه قضایی ضمن نظارت بر عملکرد دستگاهها براساس وظیفه قانونی، برای گره گشایی از مسایل شهرستان به ادارات کمک میکند.
رییس دادگستری دزفول ایجاد دادگاه عمومی بخش سردشت دزفول را گامی مهم به منظور گسترش عدالت قضایی در این شهرستان دانست و گفت: کوهستانی بودن منطقه سردشت و شهیون و سختی دسترسی شهروندان این منطقه به مراجع قضایی موجب شد تا ایجاد دادگاه عمومی سردشت دزفول با پیگیریهای رییس کل دادگستری خوزستان و موافقت رییس قوه قضاییه عملیاتی شود.
وی ادامه داد: مردم سردشت و شهیون برای پیگیری قضایی مجبور به طی کردن مسافتی بالغ بر ۴۵ کیلومتر بودند که با بهره برداری از این دادگاه دسترسی به مراجع قضایی برای مردم این بخشها تسهیل میشود.
آباد احکام جایگزین حبس صادر شده توسط دادگاه بخش سردشت دزفول را اقدامی ارزشمند دانست و بیان کرد: بیش از ۲ هزار مورد عناوین مجرمانه در قوانین مختلف جرم انگاری و متناسب با آن هم مجازات و مکافات برای مجرمان تعیین شده که رویکرد قوه قضاییه در دوران تحولی کنونی حرکت به سمت قضازدایی و جرم انگاری کمتر است.
وی ادامه داد: طی ۱۰ ماه از ایجاد دادگاه بخش سردشت احکام جایگزین حبس متعددی توسط رییس این دادگاه صادر شده که علاوه بر تحقق سیاستهای حبس زدایی دستگاه قضایی، در رفع محرومیت و گره گشایی از مسایل این بخش نیز موثر بوده است.
به گزارش ایرنا، دادگاه عمومی بخش سردشت دزفول در سال ۹۲ برای مدت کوتاهی آغاز به کار کرد اما بعد از چند ماه، تعطیل شد و به دزفول انتقال یافت.
این دادگاه بهمن ماه ۱۴۰۲ با حضور رییس کل دادگستری خوزستان در بخش سردشت بار دیگر گشایش یافت.
جمیل فتاحی که طی ۱۰ماهه گذشته به عنوان سرپرست دادگاه بخش سردشت دزفول مشغول به کار بود در این آیین به طور رسمی به عنوان رئیس شعبه اول دادگاه عمومی و رئیس حوزه قضایی بخش سردشت شهرستان دزفول معارفه شد.
بخش سردشت شامل ۲ شهر سالند و حمزه با جمعیتی بالغ بر ۲۸ هزار نفر است؛ مردم این بخش بیش از ۱۰ سال پیگیر و خواستار استقرار دادگاه عمومی در سردشت بودند.