زنجان - ایرنا - معاون ارزیابی انطباق استاندارد استان زنجان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون یک هزار و ۳۹۳ مورد بازرسی از آسانسور در سطح استان صورت گرفته که به صدور ۶۷۵ مورد گواهی ایمنی و کیفیت آسانسور منجر شده است.

امیرحاجی قربانی شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمامی آسانسورهای اماکن عمومی، دولتی و مسکونی ملزم به دریافت گواهینامه ایمنی اولیه و ادواری آسانسور هستند.

قربانی افزود: در راستای صیانت از سلامت و ایمنی عموم مردم و به استناد مصوبات شورای عالی استاندارد، آسانسورهای کششی منصوبه در ساختمان هایی که پروانه ساختمانی آنها از مورخ ۱۳۸۲ و به بعد صادر شده، مشمول مقررات استاندارد اجباری است.

به گفته وی، صدور پایان کار ساختمانی منوط به دریافت گواهینامه ایمنی اولیه آسانسور است.

این مسوول ادامه داد: بعد از صدور گواهی ایمنی و کیفیت باید کد رهگیری از سامانه صدور مجوزها دریافت تا به همراه گواهینامه فیزیکی صادر شده، در سامانه مدیریت بازرسی آسانسور بارگذاری و تاییدیه نهایی آن صادر شود.

وی اظهار داشت: گواهینامه شرط لازم برای صدور تاییدیه ایمنی است و به تنهایی نمی تواند منجر به صدور گواهینامه شود.

این مسوول گفت: اعتبار این گواهینامه‌ها به مدت یک سال است و باید به صورت سالیانه مورد بازرسی ادواری قرار گیرد و تاییدیه ایمنی ادواری برای آسانسورهای منصوبه اخذ شود.

حاجی قربانی افزود: در حوزه آسانسور ۲ نوع شرکت وجود دارد که شرکت های عرضه کننده آسانسور با مجوز صمت بر اتحادیه تخصصی و زیر نظر مرجع صادر کننده فعالیت می کنند و شرکت های بازرسی آسانسور که پس از اعتبار سنجی و تایید صلاحیت توسط مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، مجوز فعالیت در قالب انجام بازرسی و صدور گواهینامه ایمنی آسانسور را دارند.

معاون ارزیابی انطباق استاندارد استان زنجان با بیان اینکه فرآیند بازرسی ادواری آسانسور توسط شرکت‌های بازرسی تایید صلاحیت شده انجام می شود، گفت:در داخل کابین آسانسورهایی که گواهینامه اولیه را دریافت کرده اند، پلاک حاوی شناسه ملی آسانسور نصب می شود و همشهریان می توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی نصب شده بر روی پلاک به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷، از وضعیت تائیدیه ایمنی ادواری آسانسور اطمینان حاصل کنند.