به گزارش ایرنا به نقل از شبکه المیادین، بر اساس این توافق، کمیته پشتیبانی امور نوار غزه مدیریت این باریکه را بر عهده دارد و مرجع آن دولت تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.
براساس سند توافقی که المیادین به دست آورده، این کمیته از نظام سیاسی کرانه باختری، قدس اشغالی و غزه پیروی می کند و تشکیل آن موجب جدایی غزه از سایر بخشهای سرزمینهای اشغالی نخواهد شد.
کمیته پشتیبانی از غزه متشکل از ۱۰ تا ۱۵ عضو از شخصیتهای ملی فلسطینی خواهد بود که دارای صلاحیت و شایسته هستند.
به گفته المیادین، فعالیت این کمیته پس از برگزاری نشست همه جناحهای و گروه های فلسطینی در قاهره برای دستیابی به توافق نهایی در مورد تشکیل آن آغاز میشود.
المیادین افزود که کار در گذرگاه های نوار غزه با طرف اسرائیلی و منطبق بر سازوکاری است که پیش از اکتبر ۲۰۲۳ جریان داشته است.
این تحولات پس از آن صورت می گیرد که روز دوشنبه یک مقام ارشد جنبش حماس از پیشرفت مثبت در گفتوگوهای این جنبش با جنبش فتح در قاهره درباره مدیریت نوار غزه خبر داد.
به گزارش ایرنا، یک مقام ارشد جنبش حماس در گفتوگو با شبکه المیادین اعلام کرد: دیدارهای جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش فتح در خصوص مدیریت امور نوار غزه در قاهره، شاهد تحولات مثبت مهمی بوده است.
وی گفت: چندین کشور عربی از تشکیل کمیتهای به منظور مدیریت نوار غزه حمایت میکنند.
این مقام حماس ادامه داد: جنبشهای حماس و فتح توافق کردند که این کمیته، حرفهای و مستقل باشد و افراد وابسته به ۲ جنبش در آن حضور نداشته باشند.
وی با بیان اینکه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله بر کار کمیته نظارت خواهد کرد، افزود: در این کمیته کارشناسانی در امور دولتی و اداری از شخصیتهای داخل نوار غزه حضور خواهند داشت.
مقام ارشد حماس ادامه داد: هیئتهای فتح و حماس به فرمولبندیها و دیدگاههایی دست یافتند که به اختلافات بر سر مواردی که مانع اعلام رسمی تشکیل کمیته میشد، پایان داد و موارد باقیمانده، مورد اختلاف دو طرف نخواهد بود، زیرا این موارد، اجرایی است و مورد اختلاف نیست.
وی همچنین اعلام کرد: اختلافات بر سر موضوع مدیریت اموال امدادی و بازسازی پایان یافت.
پیشتر یک منبع مسئول در جنبش حماس از توافق با جنبش فتح درباره تشکیل یک کمیته تکنوکرات برای اداره نوار غزه و حل پیامدهای جنگ خبر داد.
این منبع جنبش حماس تاکید کرد کمیته مذکور پس از صدور فرمانی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز به کار خواهد کرد.
منبع مذکور افزود: این کمیته توسط شخصیتهای تکنوکرات اداره خواهد شد و هزاران کارمند از اهالی غزه نیز با آن همکاری خواهند کرد.
به گفته منبع مذکور، کمیته تکنوکرات اداره غزه پس از پایان جنگ، کاملا فلسطینی خواهد بود، براساس اصول و چارچوبهای فلسطینی فعالیت خواهد کرد و تحت سلطه و کنترل طرفهای خارجی نخواهد بود.
مصر پیشنهاد داده بود که یک هیات برای مدیریت نوار غزه به نام «کمیته اجتماعی برای حمایت از مردم نوار غزه» تشکیل شود که وظیفه مدیریت امور مدنی، ارائه و توزیع کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه، بازگشایی گذرگاه رفح هم مرز با مصر و آغاز بازسازی غزه را بر عهده خواهد داشت.