۱. این گفتوگو صادقانه و مسئولانه بود. به این معنی که رئیسجمهور بدون آنکه بخواهد وعده کاذب به مخاطبان خود بدهد، صادقانه و از جایگاه منتخب مردم هم از ناترازیهای که روی دست دولت مانده چه وجوهی دارد و مدیریت کشور با چه مشکلاتی روبهروست.
۲. تنها مخاطب رئیسجمهور در این گفتوگو مردم نبودند، بلکه نهادهای مسئول دیگر نیز بودند که با توجه به انبوه مشکلات و بحرانها باید با دولت حداکثر همراهی را داشته باشد تا این ناترازیها جبران شود.
۳. تأکید بر حقوق همه مردم ایران که به باور من از اعتقاد رئیسجمهور بر اصل ایران برای همه ایرانیان نشأت میگیرد.
۴. تأکید بر حقوق اقشار و صنوفی که مطالباتشان معوق مانده است و توجه به این نکته مهم که طبعاً اگر این اقشار تحتفشار باشند، نارضایتیها تشدید خواهد شد. رفع این نارضایتیها نیاز به اجماع و توافق حداکثری در بین نهادهای مسئول دارد.
۵. اشاره به اختلاف طبقاتی که به دلیل سوء حکمرانی تشدید شده و بر تبعیضها و بیعدالتیها افزوده است و دولت باید متناسب با شعار حق و عدالت از فشار بر قشر محروم و کمدرآمد بکاهد.
۶. از تلاش دیپلماتیک نهاد وزارت خارجه برای مدیریت تنشها و دور کردن خطر جنگ که طبعاً اثرات آن مشهود است.
محورهای دیگری مانند تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رفع فیلترینگ و تلاش برای توقف اجرای قانون موسوم به حجاب و عفاف و پرهیز از دامن زدن به این مناقشه از نکات مهم گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور بود. دکتر پزشکیان نکاتی هم درخصوص اجماع و وفاق مطرح کرد که به نظرم هرکدام از این محورها نیاز به گفتوگوهای تفصیلی بیشتر با حضور کارشناسان دارد. نهادهای مسئول و دیگر قوای حاکم بر کشور نیز باید بدانند که با توجه به ابعاد شکاف سیاسی و ابعاد چالشها و ابرچالشهایی که کشور با آن مواجه است، باید نهایت همراهی و همکاری را با دولت داشته باشند.
*رئیس جبهه اصلاحات ایران