سعید محمدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به اینکه در تامین و تدارک کالاهای اساسی مورد نیاز مردم با مشکل و محدودیتی مواجه نیستیم، بیان کرد: امسال ۲ هزار و ۶۳۷ تُن برنج خارجی و یکهزار و ۳۶۰ تُن شکر در استان قم توزیع شد و این روند برای مدیریت بازار همچنان ادامه دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند مطلوب خرید تضمینی گندم از کشاورزان نیز گفت: امسال در جریان خرید تضمینی ۱۶ هزار تُن گندم مرغوب و با کیفیت از کشاورزان تحویل گرفته و برای تولید آرد مورد نیاز مردم قم در سیلوی ملکی استان ذخیره سازی شد.
وی ادامه داد: البته نیاز قم به گندم برای تولید آرد و پخت نان مصرفی مردم بسیار بیش از این مقدار است، بنابراین ادارهکل غله و خدمات بازرگانی قم حجم قابل توجهی گندم را از طریق واردات تامین میکند که در همین رابطه از ابتدای سالجاری تا پایان آبانماه ۱۱۴ هزار تُن گندم در اختیار کارخانههای تولید آرد استان قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل میدهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب میشود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.
بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامینهای گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین میشود.
طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین میکند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف میکنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین میشود.
هم چنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم میرسد از نان روزانه تامین میشود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.
با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.
در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
به طور کلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید میکنند.
پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال میباشد و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.