حسن مصفا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تجربه و مطالعات علمی نشان داده که پس از فروکش کردن مرحله حاد حادثه، مشکلات روانی و اجتماعی به صورت جدیتر بروز میکند و تا مدت طولانی نیز باقی میماند و این امر بار افراد گرفتار حادثه را دو چندان میکند.
وی ادامه داد: این امر لزوم برنامهریزی مناسب برای مقابله با چنین پیامدهایی را نشان میدهد. مداخلاتی که تقویتکننده پیوندهای اجتماعی میان افراد است، نقشی بسزا در پیشگیری از مشکلات روانشناختی برخاسته از سوانح دارد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: پس از سانحه، افراد نیازهای متنوع روانی اجتماعی دارند که باید به شکل مناسب به آن پاسخ داده شود.
وی افزود: به طور معمول در سوانح و حوادث بزرگ، کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند و بعضا از نیازهای آنها غفلت میشود که نقطه هدف اصلی تیمهای سحر نیز حمایت های روانی و اجتماعی از این گروههاست که در برای ارائه خدمات بهتر اتاق سحر در شهرستان سیب و سوران راه اندازی شد.
مصفا خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات مهم تیم سحر تلطیف فضای کمپ های اسکان اضطراری برای کودکان و نوجوانان و بازگرداندن روحیه شادی و نشاط به آنها از طریق انجام بازیهای گروهی، نقاشی و موسیقی و نمایش است که باعث کاهش دغدغه بزرگسالان و سایر افراد خانواده نیز میشود.