مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد و تشکیل شورای المپیک اکو با شعار «پیشرفت اقتصادی و پایداری انسانی با ورزش» می تواند در کشورهای عضو نقش موثری ایفا کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین مظفری روز سه شنبه در سخنان خود در افتتاحیه بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) که با حضور وزیر امور خارجه ایران و همتایانش در کشورهای عضو در مشهد در حال برگزاری است افزود:این شورا نهادی غیردولتی و متشکل از کشورهای عضو در سازمان همکاری اقتصادی خواهد بود.

او اظهار کرد: جهان امروز دارای هویتی چند گانه است که بر به رسمیت شناختن تنوع ها و تکثرها استوار شده است و این ویژگی موجب می‌شود رویکرد یکجانبه گرایی به چند جانبه گرایی تبدیل شود و بازیگران حوزه بین‌الملل خود را با این واقعیت وفق دهند.

وی ادامه داد: امروز پشت جهان از یکجانبه گرایی خمیده است و اندیشه وفاق موجب می شود تا بتوانیم به کیمیای یگانگی در چندگانگی اندیشید و ریشه این آموزه را می‌توان در خراسان فرهنگی کهن باز جست که بزرگانی همچون حکیم سنایی غزنوی، شیخ فرید الدین عطار نیشابور و مولانا جلال الدین بلخی که از پیشگامان آن بوده اند.

استاندار خراسان رضوی گفت:سازمان همکاری های اقتصادی اکو، نمودی از آن ایده آرمانی نمادین است، کشورهایی که در همسایگی هم، هم شانه با هم پیش می‌روند و برای برقراری توسعه اقتصادی پایدار با هم، هم نفس شده اند.

مظفری افزود: در روزگار غلبه فناوری که منجر به گونه ای صنعت زدگی نیز شده است، سازمان همکاری های اقتصادی اکو با در پیش گرفتن رویکرد «هم انسان و هم صنعت» به توسعه اجتماعی و اقتصادی پایدار برای مردم منطقه می اندیشد و به خوبی دانسته است برای ساختن زندگی خوب و معنا دار باید فرد انسانی قدر بیند و بر صدر نشیند و هر کوششی که برای رونق اقتصادی می‌شود باید در نهایت، به زیست بهتر یکایک انسانها منجر شود و اگر نه در نقطه‌ای از این نقشه راه به خطا رفته است.

وی اضافه کرد: استان خراسان رضوی از دیرباز، سرزمین دین و دانش بوده است و امام رضا (ع) را می‌توان از پیشگامان گفت و گو با ادیان مختلف با تفکرهای گوناگون دانست و این ویژگی برجسته خراسان، نشانگر بستر مناسب برای وقوع توسعه ای پایدار و متوازن خواهد بود.

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: کلانشهر مشهد می‌تواند با داشتن ظرفیت زیاد منابع انسانی و صنعتی، در راه تحقق اهداف سازمان اکو گام بردارد و در این راستا بخشی از توانمندی‌های این استان با اولویت شرکت های دانش بنیان و با محصولات تجاری سازی شده در حاشیه اجلاس به نمایش گذاشته شده که امید است با همکاری و ظرفیت بانک اکو برای اجرای برخی از طرحها در یکی از استانها و کلانشهرهای عضو اکو، از زیر ساخت روزآمد و کارآمد برخوردار شود.

مظفری افزود: خراسان مجموعه ای از مفاخری است که جهان به آن می بالد و این مفاخر اکنون بخشی از میراث مشترک بشریت به شمار می آیند که باید این گنج را از گنجینه خارج کرد و آن را در معرض جهان قرار داد تا از آموزه های دیروز برای زندگی امروز بهره ها گرفته شود.

وی ادامه داد: اگر چرخه تبدیل دانش به اطلاعات، دانش به بینش و بینش به ثروت را بررسی کنیم، روشن تر خواهیم فهمید که این گنجینه غنی انسانی تا چه اندازه می‌تواند حتی به ثروتمند شدن اهالی این زیست بوم یاری رساند.

او اظهار کرد: همچنین پرداختن به این مقولات، گامی مهم در راه تحقق آرمان اقتصادی پایدار برای مردم منطقه خواهد بود که یکی از اهداف سازمان همکاری های اقتصادی اکو را تشکیل می‌دهد.

بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد در روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر ماه کنونی با حضور ۲۰ هیات خارجی در مشهد در حال برگزاری است.

اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

برچسب‌ها