مشهد- ایرنا- نماینده جمهوری قرقیزستان در اجلاس اکو گفت: امضای موافقت‌نامه‌های همکاری در زمینه اجرای طرح‌های ریلی می‌تواند به توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه اکو منجر شود و گسترش مسیرهای ریلی به تسهیل همکاری‌های اقتصادی به خصوص در دالان اتصالی ترکیه به ایران و خلیج فارس به دریای آزاد بینجامد.

به گزارش ایرنا، «تورداقون صدیق‌اف» روز سه‌شنبه در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد افزود: دسترسی کشورهای عضو اکو به بازارهای فرامرزی و برداشتن موانع مالی و تجاری می تواند عامل مهمی برای توسعه پایدار کشورهای عضو اکو باشد.

وی اضافه کرد: اکو در چهارچوب تجارت فی‌مابین و همکاری با کشورهای ثالث روند مثبتی را طی می کند و با این اقدام نقش سازمان در منطقه و سایر سازمان‌ها و نیز شکوفایی قابلیت های کشورهای عضو رونق می‌گیرد.

صدیق اف ادامه داد: اگر بتوانیم در اکو به سطح جدیدی از همکاری رسییده و مشکلات سیاسی را از طریق گفتمان حل کنیم، خیلی موانع از سر راه برداشته و منافع اقتصادی کشورها تضمین می شود.

وی گفت: تمام کشورها باید همکاری لازم را در فعال کردن گذرگاه های شمال به جنوب، و شرق به غرب داشته باشند و توسعه حمل و نقلی مورد توجه همه باشد.

نماینده جمهوری قرقیزستان افزود: کشورهای عضو اکو امروز به سمت توسعه پایدار حرکت می کنند و همه کشورهای عضو اکو در ایجاد و اشتفاده از انرژی های تجدیدپذیر نقش مهمی در منطقه دارند.

وی گفت: اجرای طرح های مشترک برای اقدامات جهانی در زمینه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و توقف استفاده از سوخت فسیلی ضروری است.

صدیق اف تاکید کرد: ایجاد تسهیلات مشترک در حوزه انرژی به نفع همه کشورها است، در دسامبر ۲۰۲۲ در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه "توسعه پایدار کوهستان" تصویب شد و به ابتکار قرقیزستان این قطعنامه باید بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ اجرایی شود که از کشورهای عضو اکو انتظار داریم از این قطعنامه حمایت کنند.

وی اظهار کرد: نتایج جلسه امروز منعکس کننده نظرات تمام کشورهای عضو و نشان دهنده حمایت همه کشورهای عضو برای توسعه همکاری است.

بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد طی روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر ماه با حضور ۲۰ هیات خارجی در حال برگزاری است.

اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.