تهران- ایرنا- نویسنده «دوکوهه ادبیات» گفت: یازدهمین قسمت از این برنامه تلویزیونی به استان قزوین اختصاص دارد و کارشناسان این برنامه به بررسی دلایل کاهش کتاب‌های دفاع مقدس می‌پردازند.

لیلا کیانمهر به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: اگرچه استان قزوین سه هزار شهید به کشور تقدیم کرده و بیش از ۶۵۰ آزاده دلیر جنگ و هشت هزار جانباز دارد ولی فقط ۴۹ عنوان کتاب، به صورت رسمی درباره موضوع های دفاع مقدس در این استان به نگارش درآمده و جای هزاران عنوان کتاب فاخر در این میان خالی است.

وی افزود: با توجه به ظرفیت ادبی استانی قزوین در این برنامه تلاش شده تا دلایل عدم نگارش کتاب های دفاع مقدس در این استان را توسط کارشناس برنامه مسعود آتشگران و دیگر نویسندگان بومی آسیب شناسی و بررسی کنیم.

کیانمهر اضافه کرد: برنامه «دوکوهه ادبیات» به شناخت و ظرفیت‌های مغفول مانده ادبیات دفاع مقدس می پردازد. درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیت هایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است، در این برنامه با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان ظرفیت های آن استان مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود و تا پدران و مادران شهدا زنده هستند، باید این خاطرات ثبت و ضبط شود. لذا در این برنامه با توجه به پژوهش های انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودنده اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.

مسعود آتشگران، نویسنده حوزه دفاع مقدس

کیانمهر ادامه داد: همچنین در این برنامه به دنبال آن هستیم تا نویسندگان جوان را به ترغیب برای نگارش کتاب های ادبی دفاع مقدس هدایت کنیم. البته بیشتر کارشناسان در این برنامه معتقد هستند که انجام کارهای موازی و همچنین حمایت نشدن نویسندگان، علت کاهش این گونه کتاب ها است.

این نویسنده گفت: رزمندگانِ استان قزوین در دوران دفاع مقدس با حضور در لشکر ۱۶ زرهی قزوین، تیپ ۸۲ صاحب‌الامر قزوین، گردان عاشورا و گردان علی بن ابی‌طالب (ع) و در بسیاری از عملیات‌ها همچون ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس حضور داشتند و نامشان برای همیشه در تاریخ ایران می‌درخشد. شهدا باور داشتند که برای دفاع از اسلام و وطن باید مبارزه کرد و شهادت را نه در جنگ بلکه در راه مبارزه بر سر عقیده می‌دهند.

برنامه «دوکوهه ادبیات» توسط مرکز سیمرغ رسانه ملی تولید و مجری طرح این برنامه نیز موسسه رسول آفتاب است. ابوالفضل محمدباقر تهیه کننده، سید مجتبی اسدی پور کارگردان و امیر قورچی مدیر تولید این برنامه است. همچنین اجرای این برنامه را جواد کامور بخشایش به عهده دارد.

تاکنون ۱۰ قسمت از این برنامه پخش شده که یک یا دو قسمت از هر برنامه به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان و همدان اختصاص داشته است.

برنامه «دوکوهه ادبیات» هر هفته، چهارشنبه‌ شب ها از ساعت ۱۹ پخش می‌شود و بازپخش آن پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم است.

برچسب‌ها