تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴

تهران - ایرنا - امروز برای در آغوش کشیدن و وداع با ۱۰۰ شقایق از تبار باران به مسجد جامع خرمشهر در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آمده ایم تا به قهرمان ملی خود بگوییم قدردان جوانمردی و رشادت‌های شما هستیم.

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، در عصر چهاردهمین روز از آخرین ماه پاییز که همراه خنکی هوا عطر شهدا در هوا پیچیده ما در جوار پیکرهای مطهر لاله‌های در خون خفته نشسته ایم که نوای ملکوتی اذان مغرب و عشاء در مسجد جامع خرمشهر واقع در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس طنین انداز می‌شود و این توفیق نصیب ما می‌شود تا در کنار تابوت بهترین بندگان خدا با معبودمان به راز و نیاز بپردازیم و از شهدا بخواهیم ما را در آن دنیا شفاعت کنند.

ما به دیدار ۱۰۰ لاله گلگونی آمدیم که چشمان منتظر مادرانشان ۴۰ سال به در خشکید و حالا که آمده اند باز بی نام و نشانند. چه کسی جز مادران و پدران شهدای گمنام معنی ۴۰ سال فراق و انتظار را درک کرده، انتظار سخت‌ترین کار دنیاست؛ واژه ای که به دنبالش اضطراب می‌آید یعنی ماندن در برزخ، یاس، بلاتکلیفی و دوباره امید برای بازگشت پاره تنشان.

برخی از افرادی که امروز در مراسم استقبال و تشییع شهدای گمنام شرکت کرده‌اند بخصوص ما که در دوران دفاع مقدس به دنیا نیامده بودیم، نمی‌توانیم ذره‌ای از زجر و خون جگری که خانواده شهدا کشیده‌اند را تصور و درک کنیم. برخی از ما نام شهدا را از معابر و کوچه‌هایی که به اسم آنها مزین شده شنیده‌ایم و نمی‌دانیم چه جوان‌هایی جان خود را برای حفظ کشور نثار کردند تا ما در آرامش زندگی کنیم.

شهدا همه از تبار باران بودند، رفتند ولی نامشان جاویدانه شد و راهشان همچنان ادامه دارد. اگرچه امروز خاکستر شقایق‌ها را بر دوش می‌کشیم اما باید بدانیم هر کجا نام ایران می‌درخشد در پس آن انسان‌هایی از بزرگترین دارایی خود که جانشان بود، برای حفظ، حریم کشور، ناموس و حرمت گذشتند. شهادت گوارای وجودتان.

عصر امروز همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بعد از نماز مغرب و عشاء مراسم سوگواری آن حضرت و آئین وداع با پیکرهای مطهر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس با حضور مردم ولایتمدار تهران در مسجد جامع خرمشهر واقع در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران به سخنرانی و یکی از ذاکرین اهل بیت (ع) به مداحی پرداخت.

پیکر مطهر ۳۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس پنجشنبه تشییع می‌شود
فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ گفت: آیین تشییع پیکر مطهر ۳۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس، روز پنجشنبه ۱۵ آذر همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در سراسر کشور برگزار می‌شود.

سردار حسن حسن‌زاده با بیان اینکه از ۳۰۰ پیکر مطهر این شهدا، ۲۰۰ پیکر در مراکز استان‌ها و ۱۰۰ شهید در تهران تشییع می‌شوند، افزود: این شهدا در عملیات خیبر در مجنون، کربلای ۵ در شلمچه ، عملیات رمضان شرق بصره، عملیات والفجر ۳ در مهران، عملیات عاشورا در میمک، عملیات عاشورای ۲، عملیات کربلای ۶ در سومار، عملیات مسلم بن عقیل در سومار، کربلای ۱ در مهران تک دشمن در سال ۶۷ در شلمچه و در جزیره مجنون عملیات والفجر ۴، عملیات والفجر ۶، عملیات بدر در شرق دجله، عملیات کربلای ۴، عملیات والفجر ۱ در فکه، عملیات والفجر مقدماتی در فکه و تک دشمن در سال ۶۵ در حاج عمران تفحص شده اند.

وی ادامه داد: روز شهادت حضرت زهرا (س) به عنوان روز شهدای گمنام نامگذاری شده و بدرقه شهدا و عطرافشانی مزار شهدای گمنام انجام می‌شود، همه شهدا مظهر ایستادگی و مقاومت هستند، اما شهدای گمنام از ویژگی برجسته‌ای برخوردارند.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ توضیح داد: مراسم تشییع ۱۰۰ شهید دفاع مقدس در تهران ۸ صبح روز پنجشنبه 15 آذر از جلوی درب دانشگاه تهران آغاز می شود و پیکرهای شهدا تا معراج شهدا توسط مردم بدرقه می‌شوند.

سردار حسن‌زاده اضافه کرد: با توجه به تجربه‌های خوبی که در سال‌های گذشته داشتیم، تمام تمهیدات لازم دیده شده و جلسات متعددی را برای برگزاری این مراسم پرشکوه و این رویداد با عظمت پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی، امدادی و خدماتی از آمادگی کامل برخوردار هستند، گفت: شهرداری تهران جدا از اقدامات خوب فرهنگی و تبلیغی، خدماتی از سوی شرکت مترو، شرکت اتوبوسرانی، آتش‌نشانی آماده کرده‌ تا مردم به ویژه در بحث حمل و نقل و ترابری مشکلی نداشته باشند و حتماً اطلاعات دقیق آن را اعلام می کنند.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ ادامه داد: مجموعه اورژانس، هلال احمر، بهداشت و درمان، سپاه، بسیج تهران و بسیاری از رده‌ها و دستگاه‌های دیگر کاملاً آماده برگزاری مراسم هستند تا به حضور هر چه پرشکوهتر مردم کمک کنند.

سردار حسن‌زاده تاکید کرد: تمهیدات لازم در خصوص مسائل مربوط به نظم و امنیت به طور مضاعف دیده شده و جای هیچ نگرانی نیست. در کنار همه این اقدامات و فعالیت‌ها ایستگاه‌های صلواتی و موکب‌های مردمی توسط هیات‌ها و پایگاه‌های مقاومت بسیج و دستگاه‌های دیگر دیده شده است.

وی ادامه داد: پلیس راهور تمهیدات لازم را اندیشیده و محدودیت‌های ترافیکی پیش‌بینی شده که توسط خود آنها در صدات و سیما اطلاع رسانی می‌شود.

فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ افزود: برای این شهدا در بیش از ۱۰۰ نقطه بعد از مراسم رسمی تشییع در روز شهادت حضرت زهرا (س) برنامه‌های تشییع محلی در شهرها، شهرستان‌ها و محله‌های مناطق مختلف برنامه ریزی شده و مراسم تدفین هم در همان جاها انجام می‌شود.

سردار حسن‌زاده گفت: تعدادی از شهدا شناسایی شده اند که با خانواده آنها تماس گرفته شده و آیین تشییع آنها با نام در موطن انجام می‌شود اما این دسته از شهدا در میان ۳۰۰ شهید یاد شده نیستند.