تهران-ایرنا- تارنمای «میدل ایست آی» با استناد بر یک پادکست نوشت، رژیم اسرائیل از پیشرفت های نظامی و فناوری برای سرکوب فلسطینی ها و کسب سود تجاری استفاده می کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رسانه افزود: این پادکست تحت عنوان «آزمایشگاه فلسطین» توسط آنتونی لوونشتاین تهیه شده است.

بر اساس کتابی با همین عنوان از لوونشتاین این پادکست به بررسی چگونگی استفاده از پیشرفت های نظامی و فناوری رژیم اسرائیل برای حفظ سرکوب فلسطینی ها و همزمان کسب سود تجاری در سطح جهانی می پردازد.

محور اصلی این پادکست بر اساس این استدلال است که فلسطینی ها نه تنها از سوی تشکیلات نظامی و سیاسی رژیم اسرائیل سرکوب می شوند بلکه سرکوب آنها به یک سرمایه گذاری سودآور برای رژیم اسرائیل از طریق به نمایش گذاشتن تسلیحات و فروش سامانه های نظارتی خود تبدیل شده است.

در بخشی از این گزارش آمده است، رژیم اسرائیل اشغالگری خود را صادر و در خصوص نوآوری های نظامی فرضی خود بازاریابی کرده است. این رژیم از این نوآوری ها بر روی فلسطینی ها آزمایش کرده و آن را به مخاطبان جهانی عرضه می کند. این مسئله تصویری نگران کننده از چگونگی در هم تنیدگی اقتصاد و آپارتاید را نشان می دهد.

این گزارش به کشتار جمعی نظام‌مند رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت اکنون جنگ غزه وارد چهاردهمین ماه خود می شود و کمیته ویژه سازمان ملل به این نتیجه رسیده که سیاست ها و اقدامات رژیم اسرائیل در غزه «دارای ویژگی های نسل کشی» است.

مقام های صهیونستی علنا اهداف راهبردی خود را شامل اشغال، الحاق و تبدیل غزه به ویرانه تشریح کرده اند. این اقدامات نه تنها به مثابه اقدام جنگی است بلکه راهی برای اسرائیل جهت به رخ کشیدن توان نظامی خود است.

در فصلی از این پادکست تحت عنوان «بعد از ۷ اکتبر» بر ارتباط این دو مسئله تاکید می شود. در ۱۴ نوامبر سال ۲۰۲۳ در بحبوحه محاصره غیرقانونی بیمارستان الشفا در غزه، ارتش رژیم اسرائیل و شرکت های فناوری به طور همزمان در یکی از بزرگترین نمایشگاه های امنیت ملی تحت عنوان میلیپول شرکت کردند.

در این نمایشگاه بیش از ۳۰ هزار نفر از ۱۶۰ کشور شرکت کرده بودندو شرکت های صهیونیستی محصولات خود ازجمله سلاح های کنترل از راه دور را که توسط شرکت اسمارت شوتر تولید شده ودر غزه و کرانه باختری به طور گسترده ای استفاده شده اند، به نمایش گذاشتند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی در ماه آوریل تایید کرد که مشتریانی از سراسر جهان به سامانه ها و تسلیحات اسرائیلی با «شواهد جدیدی از میدان های جنگ درغزه و لبنان» علاقه نشان داده اند.

این تصویر نگران کننده است: در حالی که غزه در معرض جنایت علیه بشریت ازجمله مرگ نوزادان نارس در بیمارستان الشفا به دلیل قطع سوخت هستند و گورهای دسته جمعی در اطراف بیمارستان حفر می شوند، شرکت های صهیونیستی از مجتمع نظامی و صنعتی خود سود می برند.

لوونشتاین نشان می دهد که چگونه پاکسازی قومی و اشغال در اراضی فلسطینی ها به کانونی برای فروش صنعت تسلیحاتی اسرائیل تبدیل شده است.

این پادکست علاوه بر رویدادهای جاری، به ابعاد تاریخی نقش رژیم اسرائیل به عنوان عامل جهانی ظلم می پردازد.

ساشا پولاکوف-سورانسکی، روزنامه‌نگار، رابطه نزدیک اسرائیل با آپارتاید آفریقای جنوبی را برجسته می‌کند و اشاره می‌کند که چگونه اسرائیل قطعنامه‌های سازمان ملل برای توقف فروش تسلیحات را نادیده گرفت و در عوض به یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان تسلیحات آفریقای جنوبی تبدیل شد. اسرائیل حتی به آفریقای جنوبی در توسعه برنامه تسلیحات هسته ای کمک کرد و نقش خود را به عنوان یک شریک در سرکوب تقویت کرد.

دانیل سیلبرمن فعال شیلیایی که خانواده او در دهه ۱۹۷۰ دیکتاتوری نظامی آگوستو پینوشه را تحمل کردند؛ همدستی رژیم اسرائیل در تسلیح و حمایت از آپارتاید را تایید کرد و گفت: گلوله اسرائیل پدرم را کشت.

این رسانه افزود: شهادت سیلبرمن الگویی نگران کننده را نشان می دهد: صنعت تسلیحاتی اسرائیل تمایل چندانی به صلح ندارد و سودآوری آن بستگی به ادامه درگیری ها و سرکوب دارد.

فراتر از تسلیحات، این پادکست همچنین به چگونگی استفاده از سیستم های نظارتی به عنوان ابزار سلطه می پردازد. مونا اشتایا، یک فعال حقوق دیجیتال فلسطینی از کرانه باختری اشغالی، گزارش خود را از زندگی تحت نظارت شدید ارائه می دهد و تشریح می کند که چگونه فناوری نظارت برای کنترل فلسطینی ها به ابزاری صادراتی برای رژیم اسرائیل تبدیل شده و رژیم های مستبد در سراسر جهان به دنبال آن هستند.

لوونشتاین در تحلیل خود تاکید می کند که سرکوبگری اسرائیل به الگویی برای برخی کشروهای مستبد تبدیل شده است.

پادکست آزمایشگاه فلسطین به طور لایه به لایه استعمار فلسطینی ها از سوی اسرائیل را نشان می دهد و دیدگاهیی را ارائه می دهد که در رسانه های جریان اصلی اغلب به آن پرداخته نمی شود.

میدل ایست ای نوشت: پادکست آزمایشگاه فلسطین علیرغم موضوع سنگینش، دیدگاهی حیاتی و به موقع را با بینش های کلیدی در مورد استعمار ارائه می دهد. این پادکست با متمرکز کردن تحلیل‌های کارشناسان در کنار گزارش‌های دست اول افراد آسیب‌دیده، درک ما را از سیستم‌های چندلایه سرکوب رژیم اسرائیل و پیامدهای جهانی گسترده‌تر آن‌ها تقویت می کند.