تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آغاز فرآیند اعطای تسهیلات به آموزشگاه‌های آزاد هنری گفت: واجدین شرایط باید طرح‌هایی در قالب برنامه وزارت فرهنگ ذیل تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۲، شامل برنامه‌های ایجاد و توسعه، تولید، اشتغال و کارآفرینی داشته باشند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین اسماعیلی با اعلام این خبر اظهارداشت: در راستای اجرای بخش‌های (۲) و (۱۰) ماده (۵) اصلاحیه دستورالعمل تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و انعقاد قرارداد عاملیت سه‏ جانبه با وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق کارآفرینی امید، فرآیند اعطای تسهیلات حمایتی ایجاد و تثبیت فرصت‏‌های شغلی فرهنگی، هنری و رسانه‏‌ای آغاز شده که آموزشگاه‌های آزاد هنری یکی از شاخه‌های رسته صنایع و مشاغل هنری در این فرآیند قرار دارد.

وی با بیان اینکه افراد دارای پروانه و مجوز فعالیت آموزشگاه آزاد هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند برای بهره‌مندی از این تسهیلات اقدام کنند، افزود: واجدین شرایط باید طرح‌هایی در قالب برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ذیل تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، شامل برنامه‌های ایجاد و توسعه، تولید، اشتغال و کارآفرینی داشته باشند.

اسماعیلی با تأکید بر اینکه نرخ سود تسهیلات در طرح‌های ایجادی، توسعه‌ای و تکمیلی (سرمایه ثابت) ۱۵ درصد و در طرح‌های سرمایه در گردش۲۰ درصد است، گفت: در مناطق مرزی و غیربرخوردار، ۲ درصد از نرخ‌های اعلام شده کسر خواهد شد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره بازپرداخت این تسهیلات را مطابق ماده ۹ دستورالعمل اجرایی اعلام و بیان کرد: زمان بازپرداخت برای طرح‌های سرمایه در گردش حداکثر یک‏ سال و تسهیلات ایجادی، توسعه‌ای و تکمیلی حداکثر پنج سال (شامل دوره مشارکت و تنفس جمعا حداکثر ۲ سال و بازپرداخت حداکثر سه سال) تعیین شده است.

وی دارا بودن مجوز فعال (در سامانه آموزشگاه‌ها)، ارائه گزارش عملکرد دوره‌ای (فصلی)، مربیان شاغل در آموزشگاه دارای کارت صلاحیت تدریس (اشتغالزایی)، رعایت قوانین و مقررات حوزه تخصصی و عدم ثبت تخلف آموزشگاه در سامانه را از شرایط آموزشگاه‌های آزاد هنری واجد اولویت برای دریافت تسهیلات عنوان کرد.

محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

اسماعیلی گفت: متقاضیان دریافت این تسهیلات می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع کسب و کار، اشتغال و تسهیلات (کات) ویژه تسهیلات حمایتی سال ۱۴۰۲، نسبت به اخذ دستورالعمل پرداخت تسهیلات اقدام کنند و برای ثبت‌نام، هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها مراجعه کنند.

ثبت اطلاعات آموزشگاه‌های آزاد هنری در سامانه شفاف‌سازی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ثبت اطلاعات آموزشگاه‌های آزاد هنری در سامانه شفاف‌سازی اظهارداشت: الزامی بودن شفاف‌سازی به منظور حمایت از آفرینش‌های فرهنگی و هنری و رسانه‌ای، بهبود و ارتقای نظام‌های حمایتی و نظارتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و افزایش اعتماد عمومی با استناد به سیاست‌های کلی نظام اداری و با هدف ضابطه‌مندی و پیش‌بینی پذیری، اطلاع رسانی، توسعه، مشارکت و پاسخگویی تمامی اطلاعات درباره اسناد و مجوزها منجر به راه‌اندازی بخشی با عنوان شفاف‌سازی در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است.

وی بیان کرد: سامانه آموزشگاه‌های آزاد هنری و کارت صلاحیت تدریس از سال ۱۳۹۸ در راستای تقویت کیفی آموزش هنر در آموزشگاه‌های آزاد هنری و به منظور تسهیل و تسریع در صدور مجوز آموزشگاه و کارت صلاحیت تدریس مربیانی که در آموزشگاه‌های آزاد هنری تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارند، راه‌اندازی شد.

اسماعیلی افزود: ثبت و بررسی درخواست‌ها از طریق این سامانه و برگزاری آزمون‌های کارت صلاحیت تدریس متقاضیان، زیر نظر اساتید فن در رشته‌های هنری شامل موسیقی، تجسمی، نمایش، خوشنویسی و هنرهای سنتی صورت انجام می‌شود. همچنین سامانه صدور مجوز مراکز برگزاری دوره‌های آموزش‌های مهارتی شامل آموزش‌های متوسطه شاخه کاردانش در بخش فرهنگی و هنری است.

اسماعیلی گفت: هم‌اکنون اطلاعات این سامانه‌ها در سامانه شفاف‌سازی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قابل دسترسی و مشاهده است.