به گزارش سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، محمدعلی طالبی دوشنبه شب ۱۲ آذر ماه در نشستی با اعضای انجمن حمایت از توسعه و آبادانی استان کرمان، ضمن ارائه دیدگاههای خود در زمینه ظرفیتها و چالشهای کرمان، نقشه راه جامعی برای توسعه متوازن در بخشهای مختلف استان ترسیم کرد.
وی بر ضرورت ایجاد تحرک جدی در روند توسعه استان تاکید کرد و افزود: تیم قوی در حال تشکیل است تا با تمرکز بر اکوتوریسم (بوم گردی)، گردشگری سلامت و گردشگری صنعتی، کرمان به یکی از قطبهای گردشگری کشور تبدیل شود.
تحرک و همگرایی، اولویتهای اصلی توسعه کرمان
استاندار کرمان با اشاره به نیاز استان کرمان به یک تحرک جدی، گفت: تهیه سند جامع برای هدایت این تحرک در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: کرمان به عنوان سرزمین فرصتهای طلایی، نیازمند تلاش مضاعف و همگرایی میان همه نیروهای تاثیرگذار است که همکاری نزدیک با امامجمعه، دستگاههای امنیتی و نهادهای مختلف برای تحقق این امر در حال انجام است.
طالبی همچنین تاکید کرد که نگاههای امنیتی باید مدیریت شوند تا تاثیر منفی آنها بر بخشهایی مانند گردشگری کاهش یابد.
ظرفیتهای معدنی و صنعتی؛ فرصتهایی که به فعلیت نرسیدهاند
استاندار کرمان با اشاره به ظرفیتهای معدنی بینظیر استان، از نبود تکمیل زنجیره تولید انتقاد کرد و گفت: کرمان، بهرغم داشتن جایگاه اول معدنی کشور، در بهرهبرداری و توسعه زنجیرههای تولید مواد معدنی مانند مس و فولاد بسیار عقب است. در حوزه صنایع کوچک و متوسط نیز آمار تاسیس جواز در پایینترین سطح قرار دارد.
وی افزود: طرحهایی برای فعالسازی معادن جنوب استان و حل مشکلات قانونی مرتبط با حقوق دولتی در دست پیگیری است. همچنین توسعه متوازن در شرق، شمال و غرب استان بسته به ظرفیت های موجود آنها در دستور کار قرار دارد.
آب، کشاورزی و انرژی؛ حوزههای کلیدی برای آینده استان
طالبی، وضعیت مصرف آب در کشاورزی را غیر اقتصادی دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت، گسترش سیستمهای آبیاری تحت فشار و توسعه گلخانهها از اولویتهاست.
وی همچنین از برنامههای انتقال آب از دریای عمان برای تامین آب شرب استان خبر داد.
استاندار کرمان از ظرفیتهای استان برای تولید انرژی خورشیدی گفت و افزود: چند پروژه خورشیدی در استان آغاز شده و مذاکراتی برای احیای کارخانه تولید پنلهای خورشیدی در حال انجام است.
آموزش، سلامت و مبلمان شهری؛ نیازمند تحولات جدی
وی همچنین به مشکلات آموزشوپرورش و سلامت در استان اشاره کرد و از برنامههایی برای بهبود این دو حوزه خبر داد.
طالبی در زمینه مبلمان شهری نیز گفت: کرمان به عنوان پایتخت مقاومت جهان اسلام، باید شهری درخور این عنوان باشد. طراحی و معماری شهری، توسعه مراکز تجاری مدرن و بهسازی فضای شهری در اولویت است.
استاندار کرمان در پایان، بر نقش بخش خصوصی و مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی در پیشبرد اهداف توسعه تاکید کرد و گفت: ما با جدیت به دنبال تنظیم سازوکارهایی هستیم که هزینههای مسئولیت اجتماعی بنگاهها در راستای پروژههای زیرساختی و اولویتدار استان صرف شود. با همت همه، کرمان میتواند به الگویی از توسعه پایدار در کشور تبدیل شود.
وی از همراهی مردم و مسئولان برای تحقق این چشمانداز ابراز امیدواری کرد و افزود: با تمام توان تلاش میکنیم تا کرمان را به جایگاهی شایستهتر برسانیم.