یاسوج- ایرنا- اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با درک و بینشی عمیق و با رویکردی مثبت و امید بخش تکریم و تجلیل و پاسداشت بزرگان و فرهیختگان علم و فرهنگ و ادب و هنر را به عنوان راهبرد و اولویت نخست برنامه های خود در دولت چهاردهم قرار داده است.

امین درخشان مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد درسلسله برنامه ها ودیدارهای معنا دار،اثر بخش و قابل تحسین خود از بزرگان علم وادب و فرهنگ و هنر استان این بار به سراغ شخصی رفت که طبابت و پزشکی را با شعر و ادب و موسیقی و تاریخ سرزمینی و ایلیاتی خود پیوند زده است.

نویسنده و پزشکی که آثار فاخرش نه در حیطه پزشکی که در حوزه فرهنگ و تاریخ و ادب سهم ونقشی بسزا در احیای فرهنگ بومی و منطقه ای این خطه به ارمغان آورده است.

درخشان در دیدار صمیمی خود با سید ساعد حسینی از نویسندگان و فرهیختگان حوزه علم و ادب و تاریخ استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: مسیر توسعه، عزت و سرافرازی هر ملت و جامعه ای برپایه تکریم و ارج نهادن به سرمایه ها و مفاخر آن جامعه استوار است.

وی یادآور شد: تکریم و پاسداشت مفاخر و بزرگان حوزه فرهنگ و علم و ادب و موسیقی و هنر را با قوت و جدیت در دستور کار قرار دادیم و به فراخور ظرفیت ها و مقتضیات خود آیین های نکوداشت برای معرفی چهره های شاخص در همه حوزه ها را با محوریت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهیم کرد.

درخشان در دیدار صمیمی خود با سید ساعد حسینی گفت: معتقدیم که هر گاه کم کاری و غفلتی در زمینه تکریم بزرگان داشتیم آن زمان نیز آغاز مسیر توسعه نیافتگی خود را رقم زده ایم.

وی تصریح کرد: حمایت و تکریم بزرگان و مشاهیر و فرهیختگان استان را با هدف تحرک بخشی به فعالیت های فرهنگی و هنری، تقویت و تحکیم هویت ملی و اسلامی، الگو سازی برای جوانان و شناساندن آنان به نسل جوان و آینده با قوت ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به آثار ارزشمند و فاخر سید ساعد حسینی گفت: این نویسنده و پژوهشگر سهم و نقشی تعیین کننده در شناساندن و معرفی هویت و تاریخ سرزمینی کهگیلویه وبویراحمد داشته که باید نسل جوان ما با این افراد و تلاش ها و کارهای بزرگ آنان آشنا شوند.

وی گفت: ساعد حسینی به عنوان نخستین پزشک استان کهگیلویه و بویراحمد توانست با هنرمندی و با قلمی شورآفرین وعمیق هویت و فرهنگ سرشار اما فراموش شده این استان را در کنار بزرگان و هنرمندان و نویسندگانی احیا کند و در اختیار نسل امروز و فردای این خطه و ایران اسلامی قرار دهد.

وی یادآور شد: امروزه بیش از هر زمان دیگری باید به قلم و فرهنگ و ادب و به این بزرگان و آثار فاخر این فرهیختگان بها داد چرا که با این کار در حقیقت به فرهنگ و تاریخ سرزمینی خودمان هویت و معنا می بخشیم.

مدیرکل ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد ادامه داد: امروز با نگاهی دقیق و با تعمق و تورق تاریخ بیش از گذشته به هویت تاریخی و تمدنی سرزمینی مان باید اندیشید، تفکر و تدبر کرد و قدر بزرگان و فرهیختگان را بیشتر دانست.

دکتر سید ساعد حسینی پزشک، پژوهشگر و مورخ کهگیلویه وبویراحمدی را بیشتر بشناسیم

دکتر سید ساعد حسینی هم در این دیدار با توجه به شروع و انگیزه و بهانه نویسدنگی و ورود به عرصه تاریخ و ادبیات و و هنر نویسندگی نیز گفت: من با اینکه یک پزشک بودم اما همواره از همان دوران کودکی علاقه فراوانی به مطالعه و سیر در تاریخ و ادبیات کشورم و استانم داشتم.

سید ساعد حسینی در سال ۱۳۲۶ در روستای قلات در آخرین نقطه‌ مرزی فارس و کهگیلویه و بویراحمد، در خانواده‌ای مذهبی و فرهیخته چشم به جهان گشود.

علاقه‌ی وی به ادبیات از دوران کودکی، هنگامی که در معرض کتاب‌های مهم و مرجع کلاسیک ایران مانند مثنوی مولوی، گلستان و بوستان سعدی، دیوان حافظ، آثار نظامی وغیره قرار داشت، شکل گرفت و با شنیدن داستان‌های شاهنامه که با آواز خوانده می‌شد، شیفته‌ی این کتاب شد.

در سال ۱۳۴۶ در شیراز مدرک دیپلم خود را کسب کرد و پس از آن تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته‌ی پزشکی در اهواز و تهران به پایان رساند و به‌عنوان اولین پزشک شهر یاسوج شروع به کار کرد. وی به‌دلیل علاقه‌ی وافر خود به زبان و ادبیات، در زمان تحصیل و پس از آن نیز به مطالعات ادبی و تاریخی می‌پرداخت.

سید ساعد حسینی پزشک و رادیولوژیست هم استانی که به خاطر عشق و علاقه وافر به حوزه ادبیات و شعر و موسیقی و تاریخ سرزمینی خود هم اینک نیز کار پزشکی را کنار گذاشته و به اندوخته های علمی و دانش خود در حوزه ادبیات و هنر و فرهنگ بومی استان و تاریخ ایران باستان مشغول است.