به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، قصی الضحاک روز سهشنبه (به وقت محلی) در نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات سوریه گفت: حمله تروریستها به حلب همزمان با ورود تروریستها از مرزهای شمالی و افزایش حمایت و پشتیبانی خارجی از آنها از طریق تامین تجهیزات نظامی، سلاحهای سنگین، نفربر، پهپاد، فناوریهای ارتباطی پیشرفته و تامین خطوط تدارکاتی و نظامی انجام شد.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد افزود: حجم و گستره این حمله تروریستی نشان دهنده میزان پشتیبانی و حمایت طرفهای منطقهای و بین المللی است که از تروریسم به عنوان ابزاری برای اجرای سیاستهای خارجی خود و هدف قرار دادن سوریه و برهم زدن امنیت و ثبات آن استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: حمله تروریستی باعث شد هزاران خانواده از حلب به دیگر مناطق تحت کنترل دولت سوریه کوچ کنند و از سوی دیگر کسانی که در داخل شهر حلب گرفتار شدهاند با شرایط دشوارو تجاوز از سوی گروههای تروریستی روبرو هستند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت: مشکلات و رنجهای شهروندان سوری ساکن مناطقی که مورد حمله گروههای تروریستی قرار گرفتهاند، محکوم کردن این حمله تروریستی و ملزم کردن کشورهای حامی این گروهها به دست کشیدن از سیاستهای خود در راستای تقویت تروریست و تبدیل شدن غیرنظامیان به گروگان این گروهها را واجب میسازد.
الضحاک اضافه کرد: حمله تروریستی به شمال سوریه، نقض آشکار قطعنامههای سازمان ملل و توافقهای کاهش تنش براساس روند آستانه است که بر حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سوریه و ادامه مبارزه با تروریسم تاکید میکند.
وی گفت: سوریه کشورهای حامی گروه تروریستی تحریرالشام و تروریستهای مرتبط با آن را مسئول کامل این هجوم تروریستی و پیامدهای ناشی از آن میداند.
به گزارش ایرنا، نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات سوریه به درخواست دمشق و حمایت روسیه، چین و الجزایر و در پی حملات گروههای تروریستی و مخالف به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب عصر سهشنبه به وقت محلی، ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ برابر با سوم دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد.
گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.