اردبیل - ایرنا - مدیر گروه کاوش محوطه تاریخی دیگه‌ور گرمی مغان گفت: نتایج مرحله دوم کاوش‌ها بیانگر قابلیت این منطقه برای تبدیل به سایت باستان شناسی جهت کشف حقایق و ناگفته‌های بیشتر است.

حمید کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دومین مرحله کاوش در محوطه باستانی دیگه‌ور در محدوده روستای انی گرمی مغان از ۱۷ روز قبل با حضور تیم هفت نفره آغاز شده است.

وی افزود: دست یافته‌هایی نظیر سفال‌های متنوع، معرف این حقیقت است که این محوطه به احتمال زیاد فضای کارگاهی صنعتی بوده و دارای ۲ طبقه و یک فضای همکف است.

این کارشناس باستان شناسی ادامه داد: یک هفته دیگر از مرحله دوم کاوش باستان شناسی باقی مانده است و کشفیات دیگری درباره این محوطه باستانی به دست خواهد آمد و این مرحله از کاوش به طور عمده با هدف تعیین نوع معماری، کاربری، شناخت محدوده و گستره بنای کشف شده انجام می‌گیرد.

به گفته کریمی ، مرحله نخست کاوش‌ها خردادماه سال جاری به منظور تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی دیگه ور شهرستان گرمی مغان اجرا شده بود.

وی گفت: طبق بررسی‌های به عمل آمده، حریم و عرصه این منطقه حدود ۲۵ هکتار را در بر می‌گیرد و برابر ۲۱ گمانه‌زنی که در مرحله نخست کاوش‌ها زده شد، شواهدی از سکونتگاه‌های گسترده مربوط به دوره سلجوقی و ایلخانی به دست آمد و البته برخی سفال‌های کشف شده به دوره ساسانی تعلق دارد.

مدیر گروه کاوش محوطه باستانی گرمی مغان گفت: فرمانداری، نیروی انتظامی و هنگ مرزی در راستای تامین امنیت کاوش‌ها با گروه کاوش همکاری می‌کنند و یک ناظر نیز از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر فرایند کاوش‌ها نظارت دارد.

حمید کریمی ، دانشجوی دکتری باستان‌شناسی و دارای مدرک پایه یک مرمت آثار تاریخی است و در شهر ری، ورزقان و استان همدان فعالیت‌های باستانشناسی و کاوش داشته است.

به گزارش ایرنا ، رئیس گروه باستان‌ شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل شهریورماه ۱۴۰۲ از آشکار شدن یک بنای تاریخی در روستای انی بخش مرکزی شهرستان گرمی مغان، در پی حفاری غیرمجاز افراد سودجو خبر داده بود.

روح‌الله محمدی اعلام کرده بود: این بنا که در محوطه منطقه دیگه ور در بخش مرکزی شهرستان گرمی قرار دارد، در ۳۰ بهمن ماه ۱۳۸۶ با شماره ۲۱۰۷۲ در فهرست آثار ملی به رسیده است.

شهرستان گرمی مغان در شمال استان اردبیل واقع شده است و "گرمی" مرکز این شهرستان بر اساس تحقیقات باستان‌شناسان، در قدیم‌الایام یکی از مراکز عمده استقرار اشکانیان بوده و آثاری از دوره اشکانی در روستاهای رمضانلو ، دریامان و پرمهر این شهرستان کشف شده است.