حمزه آقاپور کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ذکر این نکته که با استقرار تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته برای انجام نمونه های باقی مانده ها حدود پنج تا هشت روز فرایند صادرات صادر کنندگان به جلو می افتد، افزود: از آن جایی که یکی از مقررات و دستورالعمل های مهم طرفین صادرات انجام آزمایش باقی مانده های استاندارد است، این نیاز اعتباری برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی برای استان ضروری و اساسی است.
وی اظهار کرد: مازندران با داشتن ظرفیت بسیار بالای صادرات انواع فرآورده های لبنی و آبزیان، وجود این تجهیزات آزمایشگاهی گامی مهمی در توسعه صادرات استان محسوب می شود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران یکی از خواست های مهم صادرکنندگان مازندران را استقرار این تجهیزات در داخل استان عنوان کرد و گفت: اکنون تمامی نمونه آزمایشگاهی باقی مانده دارویی به استان خراسان رضوی ارسال می شود که علاوه بر تلف شدن وقت متحمل هزینه نیز می شویم.
وی با اظهار این که به لحاظ مکانی مشکلی برای استقرار تجهیزات آزمایشگاهی باقی ماندها در استان مازندران، نداریم، ادامه داد: به طور یقین با راه اندازی این آزمایشگاه بسیاری از استان های همجوار می توانند از این خدمت بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا راه اندازی تجیهزات آزمایشگایه باقی مانده ها در مازندران از خواسته های جدی صادر کنندگان در جلسه روز گذشته توسعه صادرات مازندران از شخص استاندار جدید بوده است، موضوعی که مهرداد قلی پور مدیرعامل شرکت شرکت فرآوری و بسته بندی آبزیان پاک ثمر نیز با بیان این که اگر مشکلات و موانع صادراتی حل و فصل شود این شرکت به تنهایی ظرفیت صادرات را به ارزش ۸۰ میلیون دلار در سال دارد، گفت: مهمترین مشکلات مقوله آزمایشگاه با تجهیزات پیشرفته برای انجام نمونه است.
قلی زاده با بیان این که اکنون نمونه آبزیان برای صادرات باید به آزمایشگاه های مرجع مشهد، کرج و تهران ارسال شود، ادامه داد: این امر سبب می شود تا بیش از ۱۲ روز از زمان صادرات عقب بیفتد.
مدیر کل دامپزشکی مازندران به وجود آزمایشگاه مرکز تشخیص و بررسی بیماری های طیور دامپزشکی واقع در روستای دوک از توابع شهرستان قائمشهر اشاره کرد و گفت: اکنون این آزمایشگاه با تجهیزات به روز و پیشرفته به آزمایشگاه مرجع ملی تبدیل شده است.
آقاپور کاظمی بیان کرد: انجام آزمایشات مولکولی، سرولوژی، میکروبی، قارچی و آنالیز مواد غذایی از جمله مواردی است که در این مرکز با قابلیت تشخیص خیلی بالا در حال انجام است، طبق ارزیابی های انجام شده از سوی مرکز ملی تشخیص و بررسی بیماریهای سازمان دامپزشکی کشور این مرکز با دریافت ۱۰۰ درصدی امتیاز لازم، توانست قابلیت تشخیص بالای خود را با بهره گیری از پتانسیل موجود کسب کند.
وی با بیان این که امسال مجوز صادرات حدود ۴۰۰ تن ماهی تازه، حدود ۷۰ تن ماهی منجمد، ۲۰۰ تن آلایشات مرغی و بیش از سه هزار تن خوراک دام صادر شده است، افزود: میزان صادرات مرغ نسبت به سال گذشته ۱۵ برابر و فرآورده های لبنی هم ۶۶ درصد رشد داشته که این میزان برای مرغ ۲هزار ۴۵۰ تن و بیش از پنج هزار و ۳۰۰ تن لبنیات است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد: وجود بیش از سه هزارو ۵۰۰ مرکز آبزی پروری با تولید سالانه بیش از ۱۰۰هزار تن، فعالیت ۲هزارو ۵۰۰ مرغداری با تولید سالانه ۲۱۰ هزار تن گوشت سفید، وجود حدود سه میلیون راس دام سبک و سنگین که ۷۰ درصد آن در قالب دامداری کوچک و سنتی است، مصرف سالانه ۹۰۰ هزار تن شیرخام در کارخانه های لبنی مازندران و پرورش انواع ماکیان نقش دامپزشکی استان را در صدور مجوز و نظارت از مزرعه تا سفره را دوچندان کرده است.
طبق آمار رسمی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران در هشت ماهه امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۲۶۰ میلیون دلار صادر شده است.