گناباد-ایرنا- رییس اداره امور منابع آب گناباد و بجستان گفت:‌ سیلاب ۲۷۰ میلیارد ریال خسارت به قنوات، بندسارها و زمین‌های کشاورزی این استان در سیلاب سه سال گذشته این شهرستان وارد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد تمامگر روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی تدوین سند امنیت خاک گناباد با اشاره به مرمت نشدن بندسارها از دو دهه گذشته برای این شهرستان افزود: بارش شدید باران و سیلاب ناشی از آن موجب تخریب تعداد زیادی از این بندسارها و حرکت هزاران تن خاک در بستر کال رودخانه ها و مسدود شدن برخی از قنوات مهم گناباد مانند «بهاباد و نوغاب» شده است.

وی بیان کرد:‌ تدوین سند راهبردی امنیت خاک در اتخاذ راهبردهای اصولی نگهداری و بهره برداری اصولی از منابع آبی و جلوگیری از آسیب به قنوات و بندسارها در زمان وقوع سیلاب موثر است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد هم با اشاره به اینکه ۲۲۷ هزار ۹۸ هکتار از وسعت این شهرستان تحت تاثیر کانون های فرسایش بادی قرار دارد، از احیاء‌ و نهال کاری و بیابان زدایی در سطح ۶۲ هزار هکتار با مشارکت مردم در سال های گذشته خبر داد. های منابع طبیعی گناباد خبر داد.

مجتبی محرابی با بیان اینکه ۱۰۰ صد مردم مناطق شهری و روستایی شهرستان گناباد به نوعی با معضل خشکسالی و بیابان زایی دست به گریبان هستند، افزود: تدوین سند امنیت خاک از نیازهای مهم این شهرستان است.

۹۵ درصد تولید موادغذایی متکی به خاک است

معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد هم با اشاره به اهمیت تدوین سند امنیت خاک این شهرستان و نقش آن در توسعه منطقه ای و کاهش مشکلات در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی افزود:‌ ۹۵ درصد تولید موادغذایی متکی به خاک بوده و بهداشت خاک از اهمیت زیادی برخوردار است.

ابوالفضل شاکری اضافه کرد: کشاورزی اقتصادی به عنوان عامل اصلی بهره وری و توسعه و رونق اقتصادی گناباد متکی به امنیت غذایی و امنیت خاک است و هر اندازه به سلامت خاک توجه بیشتر شود، گام های موثرتری در بهداشت جامعه برداشته می شود.

وی گفت:‌ اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری علاوه بر کنترل فرسایش خاک در حفظ امنیت و سلامت خاک بسیار موثر و از ملزومات کشاورزی اقتصادی و افزایش بهره وری در این بخش به شمار می رود.

وی اظهار کرد: با هدف اهمیت سلامت خاک و لزوم گفتمان عمومی در این زمینه، پنجم دسامبر هر سال به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است و این نشان دهنده لزوم عنایت به سلامت خاک در امنیت غذایی و بهداشت جامعه است.

وی تاکید کرد: باید با فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم و گفتمان سازی عمومی حساسیت عمومی جامعه نسبت به حفاظت و سلامت خاک و نقش آن در امنیت غذایی و بهداشت عمومی و اقتصادی بخش های مختلف افزایش یابد.

شاکری گفت:‌ سند امنیت خاک گناباد با هدف اهمیت توجه به سلامت خاک با مشارکت صاحب نظران و مسوولان دستگاه های اجرایی ذیربط در دست تدوین است.

وی تصریح کرد: در این سند کلیه راهکارها برای حفظ سلامت و امنیت خاک در بخش های مختلف امنیت غذایی، سلامت محیط زیست، منابع طبیعی و طرح های عمرانی مورد بررسی قرار می گیرد که بعد از تدوین به عنوان چشم اندازی برای برنامه ریزی های شهری است.

به گزارش ایرنا، با توجه به اهمیت خاک به عنوان سومین جزء عمده محیط زیست انسان پس از آب و هوا؛ اتحادیه جهانی علوم خاک در سال ۲۰۰۵ در راستای ارزش گذاشتن به اهمیت خاک و پیشگیری از تخریب و نابودی آن، پنجم دسامبر (۱۵آذر) را به عنوان روز جهانی خاک و سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ را دهه خاک نامگذاری کرد؛ محوریت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( UN - FAO) روز خاک در سال جاری نیز «مراقبت از خاک با سنجش، پایش و مدیریت» است.

مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.